Ние искаме промяна, а не подмяна, заяви от Бузлуджа лидерът

...
Ние искаме промяна, а не подмяна, заяви от Бузлуджа лидерът
Коментари Харесай

Промяната започна от нас и наш дълг е да я довършим

Ние желаеме смяна, а не замяна, съобщи от Бузлуджа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя предизвести смяната да не се трансформира в замяна " с чалга концерт, обгърнат в целофан ".

" Нашата идея е правдивост, взаимност, мир и тъждество! ", започна словото си на Бузлуджа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Ще има преизчисление на пенсиите, това ви го давам обещание, даже това да бъде цената за сформиране на кабинет ", безапелационна бе Нинова пред хилядите, изпълнили Историческата поляна на Бузлуджа. Нинова произнесе енергично слово, в което обърна внимание на стопанската система, образованието, демографската рецесия, политическата обстановка.

Социалистите означават 130-годишнината на партията си на Бузлуджа. Най-младият социалист, който се качи на сцената бе четиримесечното внуче на Румен Овчаров. Детето бе в ръцете на майка си Теодора, кандидат-депутат от София.

Симпатизантка на Българска социалистическа партия сервира пита на Нинова.

Възрожденски и размирен песни огласяха Бузлуджа, а лидерът на концерта бе в алена гвардейска униформа. С песента " Боят настана " Българска социалистическа партия потегли към победа на 11 юли.

" Нас ни има 130 години - ние сме тук и ще бъдем тук, тъй като имаме идея и тя не е просто влизане във властта, а е справедивост и благоденствие на българския народ ", продължи прочувствено водачът на Българска социалистическа партия. А множеството отвърна с възгласи " Българска социалистическа партия! Българска социалистическа партия! "

" Промяната стартира от нас и наш дълг е да я довършим - дано не разрешаваме на дребни едномандатни планове да се катерят на раменете на Българска социалистическа партия ", продължи водачът на Българска социалистическа партия и лидер на листата на Българска социалистическа партия за България " в 3-ти МИР Варна и в 25-ти МИР София град.

Нинова акцентира, че в последно време някой се пробва да злоупотребява с напъните на Българска социалистическа партия, с изтърпяното от социалистите през тези 4 години и да ги назовава статукво. Тя особено посочи напъните Българска социалистическа партия да се приравни към статуквото. И отсече:  " Няма да го позволим! "

После риторично попита: " Къде бяха новите планове, когато нас българските социалисти ни преследваха, уволняваха, гонеха единствено тъй като мислим друго и сме социалисти? Къде бяха, когато нас от трибуната на българския парламент в 21 век ни пращаха в Сибир? Къде бяха, когато, застанали до хората, да браним техния занаят и животни в Странджа, ни оповестиха за опасност на националната сигурност? Къде бяха, когато единствено ние се изправихме против корупцията и Бойко Борисов изправи строителните машини против нас и блокираха София с митинг против опозицията? "

" 4 години те мълчаха или се подмазваха на самодържеца! ", отговори на риторичния си въпрос тя..

" Няма да позволим да се подменя истината. Истината за нашите старания, поредност, праволинейност, като съпротива и опция. Другари, през днешния ден някогашни социалисти, за които всички тук сте тичали години наред, работили години наред, се отхвърлят от нас. Днес внуци на комунисти и деца на социалисти, се отхвърлят от биографиите си, от фамилиите си с една цел - власт. Нека не разрешаваме тези дребни планове да се катерят на раменете на Българска социалистическа партия, с цел да наподобяват великани, тъй като сме се нагледали на партии едномандатки! ", съобщи още Нинова.

" Ние желаеме същинска смяна и не ви я предлагаме като чалга концерт, а като проект за бъдещето на България ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

" Скъпи български жители, изострете сетивата си - отворете ушите и очите си. Да, моделът ГЕРБ и Борисов е разтърсен, само че не си е отишъл. Нека създадем връщането му невероятно, само че най-много дано не позволим смяната да стане замяна. Крачка ни дели от смяната до подмяната. Нека не разрешаваме старите кукловоди да се отдръпват краткотрайно в сенките и да ни предложат сякаш нов план на остарелия модел ", съобщи още Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че социалистите не желаят подобен нов план на остарелия модел, облечен в целуфан и вързан с хубава панделка.

" Ние желаеме същинска смяна. И не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни, а като проект за бъдещето на България, тъй като знаем какво би трябвало да създадем, тъй като можем да го създадем, тъй като желаеме правова страна, в която всички са равни пред закона, а не богатите по-равни от бедните. Искаме правдивост за осъществени закононарушения, тъй като желаеме обществена страна и я виждаме простичко. Искаме да има български народ и да не изчезнем в демографска злополука. Този народ да бъде просветен и здрав, да има почтена работа и да получава почтена заплата и пенсии, да диша чист въздух, да яде чиста земя и да върви по българската земя, която да ни храни. Това е нашият проект за България ", приключи водачът на Българска социалистическа партия.

Проф. доктор Петър Емил Митев е новият притежател на премията „ Димитър Благоев ”, която се връчва от Българската социалистическа партия за принос към науката и проучване на актуалния социализъм. Призът му бе даден по време на честването на 130-годишнината на партията на връх Бузлуджа персонално от водача Корнелия Нинова. Тя изрече своята горделивост от всичко, направено от проф. Митев и му благодари за неуморната работа. Новият притежател на премията също благодари за признанието към него.

Преди това на сцената четирима социалисти от четири разнообразни края на България обобщиха целите на Българска социалистическа партия за идните изброи на 11 юли. Те са увеличение на средствата за обучение, опазване на здравето, просвета, по-добър живот за възрастните хора, по-добри благоприятни условия за младите фамилии с деца. В програмата е включено и обезпечаване на 5% от Брутният вътрешен продукт на страната за обучение и просвета.

Призив да гласоподават по съвест насочиха и членове на предизборния щаб на Българска социалистическа партия.

Хиляди членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия участват на обичайния събор на партията на връх Бузлуджа. По този метод Българска социалистическа партия отбелязва 130 години от основаването си. В националния събор вземат участие хиляди членове и симпатизанти на партията от цялата страна.

На историческия рид е и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представители на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София, водачите на всички листи на обединението „ Българска социалистическа партия за България “ за всички многомандатни райони.

Програмата стартира с осъществяване на танцов състав „ Каламица “ към НЧ „ Светлина – 1900 “ – село Цалапица и продължи с Берковската духова музика и Маргарита Хранова.

На сцената се качиха лидерът Корнелия Нинова, водачите на листи, членовете на Изпълнително бюро, съдружни сътрудници и Оперативното бюро на МО. По време на събитието беше връчена премията за литература „ Христо Смирненски “. 

Съборът продължи с зрелище на отбор „ Чинарите “.
Днешният празник е и самобитно закриване на предизборната акция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР