Ние искаме пълноправно членство в ЕС за всички страни от

...
Ние искаме пълноправно членство в ЕС за всички страни от
Коментари Харесай

Андрей Ковачев за Северна Македония: Не е европейско да подкрепим лъжата

" Ние желаеме пълноправно участие в Европейски Съюз за всички страни от Западните Балкани, това беше главното и в нашето председателство ", съобщи в предаването „ Тази заран “ по бТВ евродепутатът Андрей Ковачев.

„ По отношение на Република Северна Македония считам, че не е европейско да подкрепим операцията и лъжата. Трябва да преодолеем омразата, която е била наслагвана по време на тоталитарния режим “, добави той.

„ Нормално е да желаяме антибългарската реторика, изключително през последните седмици, да бъде преодоляна. Те да имат смелостта да създадат това не, тъй като е българска позиция, а тъй като дава отговор на историческата истина “, уточни евродепутатът.

Според Ковачев външни фактори като Белград и Москва, както и проюгославския хайлайф с носталгия към Тито, не разрешават да сме най-близки със Северна Македония и да имаме връзки като Германия и Австрия, Гърция и Кипър, Румъния и Молдова.

Според проучване на „ Алфа рисърч “, поръчано от евродепутата, 84% от българите споделят, че би трябвало да има начало на договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз, само че когато те преодолеят историческите операции.

„ Има голяма консолидация в българското общество и то без разлика по партийна принадлежност на хората “, разяснява Андрей Ковачев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР