Ние имаме ясна позиция - Асен Василев, Кирил Петков с

...
Ние имаме ясна позиция - Асен Василев, Кирил Петков с
Коментари Харесай

Борисов: Василев и Петков изсмукаха стотици милиони от посредници на руския газ

" Ние имаме ясна позиция - Асен Василев, Кирил Петков с медиатори от април до момента изсмукаха от страната стотици милиони при настоящ контракт с " Газпром ".

Колегите от Демократична България, които са почтени хора, се подведоха и започнаха да вършат митинги, с цел да не се върне " Газпром ". " Спонтанни " митинги и по тази причина се провалиха.

А Асен Василев доста хитро през вчерашния ден се възползва като сподели " Какво неприятно има в това " Газпром " да ни даде газ "... Ако българите са толкоз наивни, и Господ няма да ги избави. "

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Кюстендил.

На Голяма Богориодица някогашният министър председател Бойко Борисов посети празничната работа в актуализирания храм " Успение Богородично " в града. От името на патриарх Неофит митрополит Поликарп пожела лек и блажен празник и изрече персонална признателност към Бойко Борисов за скъпата помощ.

" Благодарим освен за този храм, само че и за всички храмове и манастири на територията на Софийска епархия и Софийска митрополия, които с помощта на вашата благотворителност през днешния ден живеят нов живот ", означи митрополитът.

След неговото слово Борисов се поздрави с миряните в църквата. Камбаните на храма забиха тържествено.

" Искам да ви помоля като свършите да снимате колоните, на които се държеше църквата. Оставихме ги преднамерено, с цел да се види на какво се крепеше. Че щеше да падне, щеше. Вярата, християнската ни религия в тези тежки времена е най-важното. Щастлив съм, че на този прекрасен празник съм тук ", съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ продължи с коментара си по настоящи политически тематики.

Той изясни, че Василев и Петков с " хайдуците " към тях са се облагодетелствали с милиони.

" Не инцидентно Асен Василев през вчерашния ден сподели, че имали " идеологически несъгласия " с Демократична България. В момента е заключителната фаза на Кирил и Асен да откраднат милиард. Второ - кражбата ще продължи и следващата година. За месеците, в които ние сме изкупили същия този съветски газ посредством медиаторите на 60% по-скъпа цена, вие, публицистите, тиражирахте Лена Бориславова " Четири пъти по-евтин газ ". Защо не тиражирате в този момент това? Не сте ли отговорни, че не проверихте? Всички сме отговорни!

С този форсмажорен контракт " Газпром " ще ни осъди. Около 800 милиона евро ще ни осъди. Единственото вярно решение тука е - 100% диверсификация от " Газпром ". ГЕРБ сме безапелационни за това. Има 100 метода да се докара газ. Стига страната да не продължава да налива милиарди. Само оня ден - 800 милиона за медиатори ", разяснява Борисов.

" С една дума - същински имам вяра, че здравият разсъдък в България ще се върне на тези избори. Всички споделят: " Трябва да продължите ". Ами какъв брой храмове и манастири бяха издигнати и ремонтирани. Като виждам " Струма " в този момент - стопираха я и нея. Спряха " Хемус ", стопираха Търново. Година и половина нищо! ", означи водачът на ГЕРБ.

Той добави, че умолява Радев да разпореди на финансовия си министър да направи тригодишна рамкова прогноза за финансите на тази страна: " Само за следващата година, по мои груби сметки, при нула финансови разноски няма да им стигнат 5 милиарда. Плюс тези, които в този момент дадоха - 6. Плюс тези, които още ги няма по Плана за възобновяване. И вие ме питате за коалиция. Тук става въпрос дали страната може да бъде извадена от хаоса и разрухата ".

" Гледам го оня ден Виктор Николаев. Защо не попита Кирил Петков за парапета? А мен ме разсипаха от въпроси. Колко пъти ме питаха коя е Мата Хари. Нито един публицист не го попита: " Пипа ли парапета или не? ". Кой им не разрешава?! Началникът на кабинета да те хване за ръката, когато са те уволнили след шест месеца твоите съдружни сътрудници. Нормално е тогава да ти държат ръката. Това не е никакъв проблем. Другото е проблем. И по тази причина не питате ", съобщи Борисов.

Журналист попита по какъв начин ще разяснява думи на представителя на Българска социалистическа партия Явор Божанков, на което Борисов съобщи: " Кой е този, не го познавам? С какво ще го запомните този човек? Щом е " огромен " от Българска социалистическа партия, той съди по тях си. На Корнелия Нинова приживе монумент би трябвало да й повдигнат в централата, тъй като се заканила да бие ГЕРБ. "

" Вижте какъв брой шизофренна е обстановката. Кирил Петков упреква Румен Радев в реваншизъм. А той ги направи министри. Той " вдъхна " Божия дух да станат партия. Но, да не богохулствам. "

" Има два месеца, като се убедят до дъно хората какво им се е случило, когато сътрудниците вдясно послушат още " какъв брой добър е " Газпром ", може да си създадат още един митинг. Казвам го отново - 100% диверсификация от " Газпром "... Уж сме най-бедни, а сме най-хубавите платци в света. Взеха ни 800 милиона от налозите и тъй като ги хванахме, Асен Василев през вчерашния ден вика: " Ами какво неприятно има в това ". А в случай че бяхме ние, война щеше да се води ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

" Ако махнат Кирил и Асен, ПП-та стават доста приятна партия и можем да се коалираме с тях. Ако Демократична България махнат някой, в случай че Българска социалистическа партия махнат някой... Ние сме се махнали. Година и половина ГЕРБ ги няма. А къде са милионите, къде са автомагистралите? Защо не ги питате? Защо не показахте ГЕРБ по какъв начин строи?! Една мантинела не са поставили, изтрепаха се хората ", продължи Бойко Борисов.

" Честит празник на всички! Богородичка да ви пази! ", пожела най-после той на събралите се хора.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР