Ние имаме толкова претенции към Северна Македония и Албания, че

...
Ние имаме толкова претенции към Северна Македония и Албания, че
Коментари Харесай

Винаги сме казвали Ефенди, благодаря, но за войната няма подкрепа, категоричен е Борисов

Ние имаме толкоз искания към Северна Македония и Албания, че ще създадем голяма неточност, в случай че се отсрочат договарянията за Европейски Съюз. Това ще е тежък удар. И в идващите 15 години може да се окаже, че няма подобаващ интервал. После приказваме за въздействие. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който е в Брюксел, където водачите на страните от Европейския съюз се събират на постоянната си есенна среща на върха. Дневният ред през днешния ден включва важи тематики като Брекзит, турската интервенция в Северна Сирия и започването на договаряния за присъединение към съюза със Северна Македония и Албания.

"Северна Македония като население е колкото София, колкото дребен европейски град. Какъв риск е? Изведнъж демонстрираме темперамент против тях, не съм склонен ", сподели Борисов.

Премиерът разяснява и военната интервенция на Турция в Сирия. Според него неотложно би трябвало да прекратят военните дейности и да стартират договаряния.

"Най-гадното е войната. Великите сили, щом по този начин към този момент се възприемат, да седнат дружно и тази война да престане. Аз няма по какъв начин да изразя никаква взаимност към Анкара. Винаги сме казвали "Ефенди, благодаря ", само че за войната не може да чакат поддръжка. Там умират хора ", отсече Борисов.

Той бе запитан дали България ще спре износа на оръжия към Анкара: "Искате да съсипем военопромишленото строене у нас ли? Така ще съсипем този бизнес бранш ".

По тематиката за Брекзит министър председателят счита, че колкото и да сме оптимисти за Европейски Съюз, до момента в който не мине през английския парламент решението, не трябва да разяснява.

"Предложили сме терените на "Фолксфаген ", Пловдив, София - с хеликоптер сме ги разкарвали. Ако ни желаят - са добре пристигнали. Ние сме готови ", сподели още министър председателят.

Бойко Борисов посъветва българските медии в Брюксел, които отразяват срещата, да попитат британските си сътрудници за какво имат толкоз негативно мнение за България.

"Поговорете с британските медии за какво по този начин си разрешиха да ни атакуван. Колко расистки акции имаха те. Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят ", прикани министър председателят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР