„Ние имаме проблем с корупцията. Нашият проблем не е, че

...
„Ние имаме проблем с корупцията. Нашият проблем не е, че
Коментари Харесай

Назначаваме вълка да пази агнетата и после се чудим защо е празна кошарата

„ Ние имаме проблем с корупцията. Нашият проблем не е, че корупцията съществува. Няма кътче на планетата, където да няма корупция. Нашият огромен проблем с корупцията е, че ние не се борим с нея. И тук стигаме до огромната тематика за ветото, за Антикорупционния закон ". Това сподели в изявление за предаването „ Здравей, България " по „ Нова телевизия " социологът Кънчо Стойчев по отношение на признатия от Народното събрание антикорупционен закон и последвалото несъгласие против него от страна на президента Румен Радев.

Според социолога в Антикорупционния закон, от гражданска позиция, има три неща, които са притеснителни:

„ Първо, контролът, кой кого управлява. Ами, още веднъж назначаваме вълка да пази агнетата и след това се чудим за какво е празна кошарата. Тази партия или коалиция, която ръководи, през днешния ден ще бъде една, на следващия ден ще бъде друга, само че по този закон тя ще взема решение какво да бъде разследвано и държи ключа.

Второто, което е безобразно в този закон, са всички тези благоприятни условия законът да бъде употребен за политическа кавга по чисто субективни аргументи.

И третото, неналичието на отбрана на хората, които ще подават сигналите. Това демонстрира, че тези хора, които желаят Антикорпционният закон да мине в тази му форма, нямат никакво желание да се борят с корупцията ", разяснява Кънчо Стойчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР