Ние имаме една ефективна данъчна система, към която се стремят

...
Ние имаме една ефективна данъчна система, към която се стремят
Коментари Харесай

Васил Велев: Защо разваляме работеща данъчна система?

Ние имаме една ефикасна данъчна система, към която се стремят доста други страни. Искаме да развалим нещо, което работи добре, тъй като ни е омръзнало към този момент и желаеме да го развалим? Няма логичност. Това сподели пред Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.
Той бе безапелационен, че свалянето на Данък добавена стойност в хотелиерството и ресторантьорството цели да се поддържат най-засегнатите бизнеси. " Браншът пое ангажимент за увеличение на възнагражденията с 30%. Минималният застрахователен приход се покачва от 610 лева на 800 лева Това ще компенсира сред 1/3 е 1/2 от дупката на бюджета ", добави Велев.
На въпрос би трябвало ли да има отстъпки и за други браншове ръководителят на АИКБ съобщи: " Не, за нас не би трябвало да има ".
Велев изясни, че тези, които имат по-високи приходи, доста по-малко използват от публичните услуги. По този метод се показва и тази взаимност. Отделен въпрос е отбрана на ниските приходи, само че това беше въпрос на обществена политика, а не на данъчна. Ние не бихме подкрепяли развалянето на нещо добре работещо.
АИКБ повече от 10 години мери каузи на сивата стопанска система у нас. За този интервал тя се е свила с 15 процентни пункта - от 35% до малко над 20%, изясни още той.
На въпрос какъв е рискът, в случай че се смени данъчната система, Велев разяснява, че това може да докара до укриване на налози. Да се върнем към времената, когато по-богатите плащаха по-малко. Това ще забави икономическия напредък, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР