Ние хвърляме страшно много храна. Почти четвърт от храната я

...
Ние хвърляме страшно много храна. Почти четвърт от храната я
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов Разкри Колко Разхитително Живеем! Случва Се Нещо, Което Нашите Родители Не Помнят!

" Ние хвърляме ужасно доста храна. Почти четвърт от храната я изхвърляме, което единствено по себе си е безсрамие. Преди 11 години, когато влизахме в Европейски Съюз (по данни на Евростат) стандартът на българина бе 25% от средноевропейския стандарт. В момента след 11 години в Европейски Съюз нашият стандарт е 52% от средноевропейския - т.е. ние съвсем два пъти сме си нараснали стандарта и България се развива извънредно интензивно по систематизирани индикатори ", акцентира математикът.

Той съобщи, че българинът е откровен в желанието си " да има повече ", само че обективният факт е - ние живеем два пъти по-добре от преди 11 години. " Българите не са богати, само че не са и толкоз небогати. Нашето състояние е фантазия за 7 милиарда души, да го кажем по този начин. За момент си помислете - хора, които живеят с 1 $ дневно и при които не е падал дъжд от години ", разяснява гостът.

" Цените на Запад са два пъти по-високи и заплатите са четири поти по-високи ", означи той.

Проф. Константинов разяснява и повишаването на цените. " Мрачната прогноза е международният апетит - т.е. когато няма зърно. Ако в България веднъж има неприятна годишна продукция, ще се случи нещо, което помнят нашите родители. По-страшно от това да изчезне хляба няма. Това е същинската покруса и за жалост навлизаме в доста неприятен климатичен интервал. Настъпват промени, за които човечеството няма спомен... Просто сега завършва хубавото време. Климатът се сменя. Има неща, за които в действителност би трябвало да се приготвяме и да мислим за тях ", съобщи гостът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР