Ние губим течност чрез потенето, това е един от физиологичните

...
Ние губим течност чрез потенето, това е един от физиологичните
Коментари Харесай

Лекар: Избягвайте напитки с аспартам в жегите, както и пластмасови шишета

Ние губим течност посредством потенето, това е един от физиологичните способи за изстудяване на организма. При по-висока мокрота понижава потреблението. В София през днешния ден афишират една температура от 34°. При 70% мокрота ще е към 1,5 литра. Ако влажността обаче спадне на 60%, тогава към този момент 2 литра. Нормата е самостоятелна, зависи от положението, от влажността на въздуха. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Георги Миндов - ръководител на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

Миндов предложи сред 10:00 и 17:00 да се заобикаля усилена физическа активност навън. Той поучава също да не се употребяват питиета с аспартам, както и да се заобикаля потреблението на питиета в пластмасови бутилки.

„ Изсъхване на устата, главоболие, стартира едно общо неразположение, изнемощялост, мускулна уязвимост са признаците на дехидратация. С дехидрацията постоянно се губят и минерални соли. Трябва да се одобряват повече минерални соли. Мможе да пием магнезий, изключително при физическа интензивност “, сподели още доктор Миндов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР