Ние ги хващаме, те ги пускат.Така може да се обобщи

...
Ние ги хващаме, те ги пускат.Така може да се обобщи
Коментари Харесай

Ние ги хващаме, те ги пускат

Ние ги хващаме, те ги пускат.

Така може да се заключи днешното изявление на министъра на вътрешните работи пред публицисти във Варна. Иван Демерджиев разяснява миграционния напън и нещастието край с. Лукорско. Както е известно, в камион бяха открити мъртвите тела на 18 мигранти, а още над 30 бяха настанени в болница. Оказа се, един от каналджиите е трябвало да е в пандиза, само че вместо това, след подписано съглашение с прокуратурата, е бил пуснат. Месец по-късно прави закононарушението.

" Един от главните хора забъркани в тази обстановка, довела до този извънредно тежък случай, е получил два пъти по пет месеца отнемане от независимост - със съглашения, подписани с прокуратурата, съдът ги е комулирал и му е дал общо пет месеца. Той ги излежава тези пет месеца и месец по-късно прави това закононарушение. Е как да се борим с тези хора! Ние сме го заловили няколко пъти, ние сме го предали на правораздаването. Защо се пита полицията, а не се питат другите виновни институции - какво направиха те, с цел да предотвратят този случай ", ядоса се Демерджиев.

По думите му опазването на границата би трябвало да е приоритет на всички институции в България, освен на Министерство на вътрешните работи.

" Всеки, който е в пълномощията си, е задължен да помогне. Това е национална идея и проблем, не мой персонален приоритет. Очаквам всяка българска институция да подходи оптимално съществено към решаването на този проблем ", съобщи Демерджиев, представен от Нова тв.

Той сложи и няколко въпроса, по отношение на охраняването и градежа на браздата:

" Много забавни въпроси се задават за метода, по който се охранява границата. Но никой не си задава въпроса каква е оградата на тази граница. Защо за 10 години никой не обезпечи 110 км от 250 км на границата? Никой не си зададе въпроса за какво пътищата по границата не бяха оправени? Защо 2000 гранични служители на реда бяха съкратени и там се поставя ексклузивен труд от сили на полицията и на армията? "

Демерджиев сподели още, че тази седмица предстоят диалози за техническата помощ която ще получим от Европейска комисия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР