"Ние да подготвим това, което много политици са говорили, но

...
"Ние да подготвим това, което много политици са говорили, но
Коментари Харесай

Борисов за "Балкански поток": Добре дошли са всички, които искат да превозват газ ВИДЕО

"Ние да подготвим това, което доста политици са говорили, само че ние го вършим. В момента наред с жп и автомагистралите имаме и газови автомагистрали ", това съобщи министър председателят Бойко Борисов, до момента в който се беше присъединил онлайн във фейсбук за откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на „ Балкански поток “ в сектора от българо-турската граница до компресорна станция „ Странджа “.

„ Тази инвестиция в размер на 75 млн.лева бе напълно финансирана от Булгартранс газ. Проектът ще е основополагащ за хъб Балкан. В момента газовия бизнес в международен мащаб е изискващ и динамичен, ние докаахме, че на база на насъбрания опит и познания можем да осъществяваме сходен вид планове “, сподели Владимир Малинов “, шеф изпълнителният шеф на "Булгартрансгаз ".

"След нас нито може да влезе Сърбия, нито Унгария, нито Македония. Компресорните станции са трансверсивни, може и в двете направления да се доставя газ, добре пристигнали са всички, които желаят да транспортират за някъде газ. Докато някои говореха, ние строяхме ", добави той.

На формалната гала по откриването на "Балкански поток " го посрещна съветския дипломат Анатолий Макаров.

"Тази инвестиция, която ние направихме в размер на 75 млн. лева, беше финансирана напълно от "Булгартрансгаз " и беше издигната за 6 месеца. Този план ще бъде основополагащ на газовия хъб "Балкан ". Благодаря на господин премиера и държавното управление ", сподели шефът на "Булгартрансгаз " Владимир Малинов.

На церемонията приказва и съветският дипломат Анатолий Макаров. "Откриваме един незначителен, само че извънредно значим план. Свързването на вашата страна към "Турски поток " ще разреши да станете един от най-големите газоразпределителни центрове.

Новият газопровод е освен принос за развиване на България, той ще способства за просперитета на страната. Стимулира привличането на вложения и основава нови работни места. Българските компании, участващи в построяването му, ще добият опит.

Всичко това основава предпоставки за устойчивото развиване на българската стопанска система. Ако приказваме за смисъла на "Балкански поток " за руско-българските връзки реализацията му ще ги изведе на ново равнище.

Очакваме с неспокойствие дълготрайното партньорство. България се демонстрира като благонадежден сътрудник, който извършва своите отговорности. Това ще засегне и други области от двустранното ни съдействие. Пожелавам новият газопровод да укрепи руско-българското съдействие ", сподели Макаров.

На церемонията присъстваше и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. "Този план ще даде опция за диверсифициране на маршрутите за газ. Ще запазим своето стратегическо място на газовата карта на Европа. Тази стъпка е извънредно значима за нас. Благодаря на "Главбулгарстрой. На добър час ", сподели тя.

Премиерът Борисов съобщи: "Първо да благодаря на строителите. Тези тръби могат да транспортират големи количества газ. Перфектна работа на всички. Денонощна работа, сложна работа. Да им пожелая триумф, бързо да придвижват техниката. От другата страна на България вършат същото.

Докато другите приказват ние строим и даваме опция да се превърнем в главен разпределителен център. Балканите са сплотяващо име, с името "Балкански поток " се сплотяваме.

Другата седмица ще ви покажа по какъв начин строим интерконектора с Гърция. България ще бъде с 2 газови автомагистрали. България ще може да си купи най-евтиния газ, а нашите съседи ще могат също да си доставят газ. Тук са посланици, посетители от Русия, Саудитска Арабия.

Това е и една политическа автомагистрала. Там където има огромни ползи няма война. Затова още по-усилено строим. България ще си взима директните такси. Когато ясно сме си споделили целите на всички им е ясно, че се случва това, което виждате сега. С всички сили се строят идващите километри ".



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР