Ние, българските лекари, сме силно огорчени от Вашите думи, казани

...
Ние, българските лекари, сме силно огорчени от Вашите думи, казани
Коментари Харесай

Цинично изказване на премиера Янев разгневи Българския лекарски съюз

" Ние, българските лекари, сме мощно огорчени от Вашите думи, казани по време на днешния блицконтрол в Парламента, а точно: " Войните са доста, само че в тази за здравето, бойците носят различен вид униформи и дават различен вид клетва. Хипократовата клетва изисква подготвеност за всеотдайност. " Това показват от Българския лекарски съюз в отворено писмо до служебния министър председател Стефан Янев, с копие до медиите.

" Моля да не бъркате армията с медицината. Никъде в Хипократовата клетва не става дума за всеотдайност от страна на медиците ", показват още от БЛС. " В тежката борба, която водят сътрудниците по целия свят, нито един водач не си е разрешил сходно изявление ", пишат медиците.

В писмото те напомнят и проблема с спомагателното заплащане от 1000 лв. за лекарите, които директно контактуват с боните от COVID-19. " По искане на Министерството на финансите бяха извършени срещи, на които ни беше декларирано изрично, че пари за медиците на първа линия няма и те ще бъдат спрени. Всякакви спекулации, че самодейността за това е на БЛС, не дават отговор на истината ", се показва в отвореното писмо. От БЛС декларират, че на всички срещи изрично не са се съгласявали да се понижават парите за сътрудниците, които работят на първа линия. Случаите, които станаха известни в общественото пространство, за неизплатени по 1000 лева, са вследствие на тълкувание на НЗОК.

В умозаключение от Управителния съвет на Българския лекарски съюз упорстват за неотложно опрощение от страна на служебния министър председател Стефан Янев. " Българските медици не заслужават такова цинично отношение, изключително на фона на погубени животи на наши сътрудници и на техните деца, които повече няма да видят своите родители ", показват медиците
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР