Ние, българските кинематографисти от Съюза на българските филмови дейци осъждаме

...
Ние, българските кинематографисти от Съюза на българските филмови дейци осъждаме
Коментари Харесай

Филмовите дейци у нас осъдиха инвазията на Москва в Украйна

" Ние, българските кинематографисти от Съюза на българските кино дейци осъждаме грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението посредством военна намеса върху териториалната целокупност на Украйна ".

Това се споделя в декларация на Съюза на българските кино дейци.

" Изразяваме своята взаимност с кинематографистите от Украйна и украинския народ след съветската инвазия и изрично заставаме зад правото на всеки народ на самоопределяне и бъдеще.

Подкрепяме нашите сътрудници и другари в Украйна, както и филмовите дейци от Русия и Беларус, които макар заплахата за личната си сигурност, се опълчват на спора.

Вярвайки, че човешкият живот, свободата, справедливостта и мира към момента са универсалните полезности, на които се основава нашата европейска цивилизация, осъждаме нападението над Украйна и се причисляваме уверено към обръщението, отправено от украинските кинематографисти към европейската федерация на филмовите режисьори (FERA), на която федерация СБФД е дълготраен член.

Ние, хората на изкуството нямаме право да бъдем безучастни пред страданието и заличаването на хиляди човешки същества в един неправилен боен спор.

Колективно послание на украинските кинематографисти: „ Русия стартира пълномащабна война против Украйна. Сега, повече от всеки път се нуждаем от помощта на интернационалната общественост и на всеки, който схваща, че на следващия ден войната може да бъде на прага му. Говорим за война в източна Украйна от осем години в нашите филми, които сте гледали по фестивалите.

Днес това не е филм, а действителност. И тази действителност обхвана цялата ни страна. Без изключение.

Украинските кинематографисти се обръщат към вас: Не мълчете, не стойте в профил. Молим ви за помощ и деяние, които да върнат мира в Украйна “, написа още в позицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР