Нидерландците нарочно са включили в списъка си с парламентарната делегация

...
Нидерландците нарочно са включили в списъка си с парламентарната делегация
Коментари Харесай

Москва: Нидерландия нарочно провокира скандал с Русия

Нидерландците преднамерено са присъединили в листата си с парламентарната делегация за посещаване в Русия, нежелателен от Москва народен представител, разгласи Министерство на външните работи на Русия. Изявлението му идва, откакто през вчерашния ден посолството на Нидерландия разгласи, че делегацията анулира плануваната за февруари аудиенция, защото на един от депутатите в нея е била отказана входна виза.

Става дума за политика от партията " Демокрация 66 " Шурд Шурдсма (Sjoerd Sjoerdsma), който е в листата на лицата, на които е неразрешено да влизат на територията на Русия.

Руското външно министерство добави, че нидерландската страна е била осведомена по-рано, че не е желателно Шурдсма да бъде включен в делегацията, поради нападателните му изявления против Русия. 

" Въпреки нашите предизвестия, те умишлено направиха тази провокация, разбирайки прелестно всички вероятни последици. Т.е. стремиха се към скандал, а не към градивно разискване на методите за оправяне на руско-нидерландските връзки и въпросите от интернационалния дневен ред ", се споделя в изказването от Министерство на външните работи на Русия.

В министерството считат, че в Хага изобщо не са желали да има такава аудиенция, а в този момент, отменяйки я под претекст " депутатска взаимност ", упрекват Русия по скица.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР