Нидерландското правителство реши да наложи таван на цените на електричеството

...
Нидерландското правителство реши да наложи таван на цените на електричеството
Коментари Харесай

Нидерландия налага таван на цените на тока и газа

Нидерландското държавно управление реши да наложи таван на цените на електричеството и на природния газ за битовите и промишлените консуматори.

Кабинетът показа и скица за подкрепяне на семействата и за субсидиране на дребните и междинните предприятия.

Планът за налагане на таван на цените влиза в действие от януари и планува цената на тока да бъде лимитирана до 0,40 евро за киловатчас, а на газа - до 1,45 евро за пространствен метър.

На семействата, обаче, е натрапен и таван на използването на газа: синьото гориво ще се заплаща на пазарни цени, в случай че битовите консуматори употребяват над 1200 кубически метра от него месечно. За електрическата енергия също има ограничаване: ще се заплаща по пазарни цени всичко, разходено над 2900 kWh месечно.

Ако фамилиите се впишат в тези ограничавания, дружно със дотацията от страната ще спестят приблизително 2500 евро месечно.

За да оказват помощ на фамилиите, наранени от тазгодишната инфлационна рецесия, всички семейства ще получат отстъпка от 190 евро върху сметките си за електричество през ноември и декември.

Планът на държавното управление планува и скица за компенсиране на по-високите енергийни разноски за дребните и междинните предприятия, която ще се базира върху месечното им ползване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР