Нидерландското правителство подготвя законопроект, който ще затвори достъпа на студентите

...
Нидерландското правителство подготвя законопроект, който ще затвори достъпа на студентите
Коментари Харесай

Нидерландия забранява на китайските студенти да посещават университетските курсове за разработване на чипове

Нидерландското държавно управление приготвя законопроект, който ще затвори достъпа на студентите от Китай до университетските стратегии по някои „ чувствителни “ технологии, оповестява Bloomberg.

Във формулировката на документа евентуално няма да се загатва съответно Китай, само че главната му цел е да подсигурява, че студентите от тази азиатска страна няма да получат достъп до чувствителни материали, свързани с защитата и полупроводниците, по време на своето образование.

Това е следващият удар във войната на чиповете в страната – по-рано тази година холандското държавно управление се съгласи да се причисли към напъните на Съединени американски щати за в допълнение ограничение на износа на полупроводници за Китай и стартира да проверява поглъщането на локалния производител на чипове Nowi от китайската компания Nexperia.

Нидерландското министерство на образованието удостовери, че работи по ограничения за въвеждане на наложителна инспекция на студентите в някои „ чувствителни “ области, като означи, че „ всички ограничения ще бъдат неутрални и няма да бъдат ориентирани към съответна страна “.

Неотдавнашен отчет на нидерландското разузнаване сподели, че Китай „ съставлява най-голямата опасност “ за икономическата сигурност на страната, както и че подчинява локалните високотехнологични компании и институции посредством „ корпоративни поглъщания, академично съдействие, както и противозаконен (цифров) шпионаж, секрети вложения и противозаконен експорт “.

Да напомним, че Нидерландия е водещият международен производители на съоръжение и технологии, нужни за производството на актуалните полупроводници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР