Нидерландският съд заяви в четвъртък, че полет MH17 на Малайзийски

...
Нидерландският съд заяви в четвъртък, че полет MH17 на Малайзийски
Коментари Харесай

Нидерланският съд: Полет MH17 е свален с ракета Бук, изстреляна от руските сепаратисти

Нидерландският съд съобщи в четвъртък, че полет MH17 на " Малайзийски авиолинии " е бил свален през 2014 година от създадена в Русия ракета, изстреляна от поле в Източна Украйна, и че Русия е имала повсеместен надзор над сепаратистките сили по времето, когато самолетът е бил свален , предава Ройтерс.

Съдът прочете решението си по делото на четирима обвинени, свързани с Русия, упрекнати в убийството на 298-те пасажери за хипотетичната им роля в свалянето на самолета.

Пътническият полет MH17 беше свален над Източна Украйна на 17 юли 2014 година, като починаха всички 298 пасажери и екипаж. По това време регионът е бил сцена на боеве сред проруските сепаратистки и украински сили.
 Има доказателства, че е употребена ракета
Има доказателства, че е употребена ракета " Бук " при свалянето на MH17 в Източна Украйна

Това разгласи арбитър в холандския правосъден развой за нещастието

Представители на жертвите споделят, че решението ще бъде значим крайъгълен камък, макар че обвинените,, остават в неопределеност. Смята се, че всички те са в Русия, която няма да ги екстрадира.

Москва отхвърля всякакво присъединяване или отговорност за свалянето на MH17, а през 2014 година също отхвърли наличие в Украйна.

Прокурорите споделят, че обвинените, трима някогашни офицери от съветското разузнаване и украински сепаратистки боен водач, са помогнали за организирането и превозването на ракетна система БУК на съветската войска в Украйна, която е била употребена за свалянето на самолета.

Те бяха упрекнати за събаряне на самолета и за ликвидиране в развой, извършен според нидерландското законодателство. Те могат различно да бъдат наказани по обвинявания в непредумишлено ликвидиране, в случай че съдиите в Окръжния съд в Хага открият, че актът не е бил преднамерен.

Прихванатите телефонни диалози, които образуват основна част от доказателствата против мъжете, допускат, че те са вярвали, че са се прицелили в украински изтребител.

Трима от мъжете бяха съдени задочно, а посредством юристи, които нае да го съставляват. Никой от тях не участва на делото.

Жертвите на полет MH17, който е пътувал от Амстердам за Куала Лумпур, са от 10 разнообразни страни. Повече от половината от тях са нидерландци.

Разследването се води от Нидерляндия, с присъединяване на Украйна, Малайзия, Австралия и Белгия.

Заподозрените са съветските жители Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов; и украинеца Леонид Харченко.
 Русия се отдръпва от диалозите с Холандия и Австралия за сваления MH17 в Донбас
Русия се отдръпва от диалозите с Холандия и Австралия за сваления MH17 в Донбас

Самолетът беше свален през лятото на 2014 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР