Нидерландският премиер Марк Рюте се е извинил за това, че

...
Нидерландският премиер Марк Рюте се е извинил за това, че
Коментари Харесай

Нидерландският премиер се извини за убитите през Холокоста евреи

Нидерландският министър председател Марк Рюте се е извинил за това, че страната му не е избавила евреите от Холокоста по време на нацистката окупация (1940-1945 г.), съобщи Би Би Си.

Министър-председателят на западноевропейската монархия през днешния ден е взел присъединяване във възпоменателна гала в Амстердам, отдадена на Деня на Холокоста (27 януари). "От името на ръководеното от мен държавно управление аз сервирам най-искрените извинения за това, че управляващите на нашата страна не са избавили евреите в Нидерландия от ръцете окупаторите и техните локални помагачи, което е позор за нас ", е показал още той.

Европа отбелязва 75 година от освобождението на Аушвиц

Британската медийна корпорация е коментирала, че за пръв път в действителност водач на страната е поднесъл извинения за жертвите на нацистите.

Рюте също е подчертал, че доста негови сънародници са показали смелост и да давали заслон и храна на преследваните евреи.

Световните водачи поставиха венци в памет на жертвите на Холокоста

От към 140 000 евреи, живеели в Нидерландия преди Втората международна война, почти 102 000 са били убити за петте години окупация, добави Би Би Си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР