Нидерландският министър-председател Марк Рюте посети днес краля и му връчи

...
Нидерландският министър-председател Марк Рюте посети днес краля и му връчи
Коментари Харесай

Рюте връчи оставката си на краля, след като управляващата коалиция се разпадна

Нидерландският министър-председател Марк Рюте посети през днешния ден краля и му връчи оставката на своята четирипартийна коалиция, което ще значи, че разединена Нидерландия се ориентира към общи изори по-късно тази година, съобщи Асошиейтед прес.

 

Крал Вилем-Александър се върна от фамилна почивка в Гърция, с цел да се срещне с Рюте.

 

Проблемът с ограничението на миграцията, който от години тревожи страните в Европа, беше последният препъникамък, който нощес смъкна държавното управление на Рюте.

 

" Ние сме партията, която може да обезпечи болшинство за доста ограничение на потока от претенденти за леговище ", съобщи Герт Вилдерс, водач на антиимигрантската Партия на свободата, подкрепила първата коалиция на малцинството на Рюте преди 13 години.

 

Опозиционните партии от левицата желаят избори също за решаването на проблеми, с които съгласно тях Рюте не е съумял да се оправи съответно, като климатичните промени, дефицита на жилища и бъдещето на селскостопанския бранш в страната.

 

Водачката на Социалистическата партия Лилиан Марейнисен съобщи пред холандската телевизия Ен О Ес, че рухването на държавното управление на Рюте е " добра вест за Нидерландия. Мисля, че всички почувстваха, че този кабинет е завършил. Те сътвориха повече проблеми, в сравнение с взеха решение ", означи тя.

 

Въпреки различията сред четирите партии в държавното управление на Рюте то ще остане на власт като длъжностен кабинет до сформирането на нова коалиция, само че няма да приема значими нови закони.

 

В продължение на месеци Рюте преговаряше за пакет от ограничения за понижаване на притока от нови мигранти, идващи в страната с население от близо 18 милиона души. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР