Нидерландският Аякс помни времена, в които футболните отбори от цяла

...
Нидерландският Аякс помни времена, в които футболните отбори от цяла
Коментари Харесай

"Аякс" не показва милост! 13:0 срещу "Венло"

Нидерландският " Аякс " помни времена, в които футболните тимове от цяла Европа трепереха при споменаването на името му. Днес не можем да сложим отбора измежду хегемоните в европейските клубни шампионати, само че вкъщи амстердамци остават институция и пазят тази привилегия с гръмки триумфи.

В последния кръг на локалното състезание " Аякс " реализира рекордна за Ередивизи победа - 13:0 като посетител на " Венло ".

Възпитаниците на Ерик загар Хаг се развихриха от началото на срещата и за 45 минути натрупаха 4 безответни гола на своята сметка. След почивката отборът на " Венло " остана с човек по-малко, а от " Аякс " не демонстрираха благосклонност. До края на мача още 9 пъти вратарят на домакините трябваше да вади топката от мрежата.



Пет гола за триумфа вкара Ласина Траоре. По два прибавиха Юрген Екеленкамп и Клаас-Ян Хунтелаар, а един път се разписаха Душан Тадич, Дейли Блинд, Антъни и Лисандро Мартинес.

Така " Аякс " усъвършенства върха за най-изразителна победа в локалното състезание. И предходното достижение беше дело на отбора от Амстердам - 12:1 против " Витес " в мач, игран през май 1972.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР