Нидерландските въоръжени сили се подготвят сега за участие в учения

...
Нидерландските въоръжени сили се подготвят сега за участие в учения
Коментари Харесай

Нидерландия ще разположи американска система за ПВО „Пейтриът“ в ...

„ Нидерландските въоръжени сили се приготвят в този момент за присъединяване в учения в Литва на една част за противовъздушна защита „ Пейтриът “, разяснява Рюте. " Границите на Литва са и граници на Европейски Съюз и на НАТО, което ги трансформира и в наши граници и ние ще ги пазиме “, безапелационен бе той.

 

Литовският държавен глава приветства това решение и го дефинира като значим стадий в използването на европейския модел за противовъздушна защита на правилото на ротацията в района на Балтийско море.

Литовското министерство на защитата съобщи по-рано през днешния ден, че разполагането на „ Пейтриът “ ще продължи няколко седмици.

 

Миналата година съдружниците от НАТО се договориха за проект за краткосрочна ротация на системите за противовъздушна защита с наземно базиране на източния фланг на алианса в границите на старания за обезсърчаване на Русия.

" Трябва да си спомняме, че района на Балтийско море и целия източен фланг на НАТО съставляват първа отбранителна линия на алианса “, означи Науседа.

 

Общо 250 нидерландски военни към този момент са част от тактическа група на НАТО, ръководена от Германия и основана в Литва. Нидерландски бойни самолети вземат участие също в задачата на НАТО за въздушно наблюдаване над балтийския район.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР