Нидерландски следователи съобщиха, че са разбили една от най-големите онлайн

...
Нидерландски следователи съобщиха, че са разбили една от най-големите онлайн
Коментари Харесай

Нидерландия разби онлайн услуга за пране на милиони в криптовалути

Нидерландски следователи оповестиха, че са разрушили една от най-големите онлайн услуги за пране на криптовалути на стойност стотици милиони евро годишно.
Данъчните и федералните прокурори са конфискували шест сървъра в Нидерландия и Люксембург, изваждайки от мрежата услугата за виртуална валута Bestmixer.io, съобщи престъпният филиал на нидерландската данъчна работа (FIOD).
Bestmixer.io е една от трите най-големи онлайн услуги за разбъркване, които се занимават с биткойни, биткойн кеш и Litecoins. Тя започва преди година и до момента е генерирала продажби от най-малко 200 милиона $ (25 000 биткойни).
Така наречените " крипто-смесителни услуги " се употребяват от нарушителите в Darknet, с цел да прикрият произхода на виртуалната валута ", се споделя в изказването на FOID.
Услуги като Bestmixer.io се заплащат за " изпиране " на онлайн валута като Bitcoins за комисионна, изтривайки следи от произхода на парите, се споделя в него.
" Хората употребяват услугата за разбъркване, явно с цел да засилят анонимността си. Нашите следствия демонстрират, че огромна част от валутата има престъпен генезис или предназначение, " споделят от FIOD.
" Този миксер се подозира, че е употребен с цел да прикрие престъпни парични потоци и да пере пари ".
Общо, пазарите на Darknet генерират към 800 милиона $ годишно.
Клиентите на Bestmixer.io са от целия свят " главно в Съединени американски щати, Германия и Холандия ", обявиха от FIOD.
Разследването стартира след отчет на американската компания за киберсигурност McAfee. Досега не са осъществявани арести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР