Нидерландски съд, който разглежда колективен съдебен иск, постанови днес, че

...
Нидерландски съд, който разглежда колективен съдебен иск, постанови днес, че
Коментари Харесай

Нидерландия обвини “Фейсбук“ за неправомерно използване на лични данни

Нидерландски съд, който преглежда групов правосъден иск, постанови през днешния ден, че европейският клон на " Мета " " Facebook Ирландия " сред 2010 година и 2020 година е употребявал непозволено персонални данни на нидерландски жители и е престъпил закона, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
" Лична информация е била обработена с рекламна цел, когато в този случай това не е разрешено ", стимулира се съдът. " Личната информация е била предоставена на трети страни без потребителите на " Facebook " да бъдат осведомени и без да има законово съображение това да бъде направено ", написа още в претекстовете.

Решението беше постановено против " Facebook Ирландия ", тъй като клонът е част от компанията, надзираваща обработката на данните на нидерландски консуматори.

Говорител на " Мета " сподели, че някои елементи от решението " удовлетворяват " компанията, само че тя ще апелира някои други елементи, като също по този начин уточни, че някои от исковете са от преди повече от 10 години. " Знаем, че поверителността е значима за нашите нидерландски консуматори и желаеме те да могат да управляват по какъв начин се употребяват техните данни ", добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Ищецът, " Дейта прайвъси стихтинг " (Data Privacy Stichting), е юридическо лице, учредено през 2020 година като партньорство сред група адвокатски адвокатски фирми и нидерландската асоциация на потребителите. Целта му е да се опита да завоюва компенсации по правосъден ред, показва Ройтерс. Нидерландското дело към момента не се е придвижило до фаза, в която може да се изискват компенсации. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР