Нидерландската прокуратура днес заяви, че трима руснаци и един украинец

...
Нидерландската прокуратура днес заяви, че трима руснаци и един украинец
Коментари Харесай

Нидерландия: Трима руснаци и един украинец са виновни за свалянето на МН17

Нидерландската прокуратура през днешния ден съобщи, че трима руснаци и един украинец носят " цялостна отговорност " за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна през 2014 година и би трябвало да бъдат приети за отговорни за ликвидиране, заяви Ройтерс.
Още по темата
Мъжете, които към момента са на независимост, могат да бъдат наказани на разнообразни периоди затвор, в това число пожизнен, в случай че бъдат приети за отговорни за подкрепяне на доставката на ракетната система, употребена от подкрепяните от Русия бунтовници за изстрелване на ракета по пътническия аероплан, летящ от Амстердам за Куала Лумпур.

" Четиримата обвинени дружно носят цялостна отговорност за свалянето на полет MH17, предизвикало гибелта на 298 души на борда и убийството на хората на борда на самолета ", съобщи прокурорът Тейс Бергер пред съдиите.

През втория ден от представянето на заключителните причини обвиняването съобщи, че доказателствата демонстрират, че обвинените - руснаците Олег Пулатов, Сергей Дубински и Игор Гиркин, както и украинецът Леонид Харченко - са имали управителна роля в района, където беше свален МН17.

Четиримата бяха разпознати от специфичен интернационален екип, който проверява злополуката на полет MH17 и по-късно бяха посочени от нидерландските прокурори.

Според прокурорите мъжете, които са свързани с подкрепяни от Русия размирен групировки, са създали допустимо свалянето на MH17, като са организирали изпращането в региона на създадена в Русия ракета " Бук ".

Според нидерландското законодателство няма значение, че обвинените в последна сметка не са натиснали спусъка, защото някой, който кара различен да извърши закононарушение, може да бъде наказан като причинител на това закононарушение, съобщи обвиняването.

Утре, в края на траялия 20 месеца правосъден развой, се чака да стане ясно каква присъда желае прокуратурата .

Никой от обвинените не присъстваше в съда. Един от обвинените, Пулатов, е изпратил юристи, които да го съставляват. Останалите в никакъв случай не са сътрудничили на съда и са съдени задочно.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР