Нидерландската футболна асоциация (КНВБ) възнамерява да поднови спрените местни шампионати

...
Нидерландската футболна асоциация (КНВБ) възнамерява да поднови спрените местни шампионати
Коментари Харесай

Ередивизи каза кога ще подновява мачовете си

Нидерландската футболна асоциация (КНВБ) има намерение да възобнови спрените локални шампионати в първите две дивизии на страната на 19 юни след среща сред клубовете и други притежатели на акции, оповестиха медиите в страната.

От двете страни се надяват клубовете да възобновят тренировки в средата на май, в случай че държавното управление даде позволение поради рестриктивните мерки, наложени в битката против ковид, който удари съществено Нидерландия и лиши живота на повече от 2 000 души. КНВБ не разяснява незабавно предлагането.

Решението ще удовлетвори желанието на УЕФА вътрешните шампионати да бъдат приключени, даже с няколко месеца забавяне, макар че някои от водещите нидерландски клубове желаят остатъка от сезона да бъде анулиран, сходно на случилото се в прилежаща Белгия. Миналата седмица, три от четирите топ тима в таблицата – Аякс, АЗ Алкмаар и ПСВ Айндховен – прикани за привършване на сегашния сезон, разкритикувайки желанието на локалната асоциация да се опита да приключи акцията. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР