Нидерландия закрива консулството си в Санкт Петербург, ограничава броя на

...
Нидерландия закрива консулството си в Санкт Петербург, ограничава броя на
Коментари Харесай

Нидерландия ограничи броя на руските дипломати, работещи в страната

Нидерландия закрива консулството си в Санкт Петербург, лимитира броя на съветските дипломати в Хага и закрива съветската комерсиална задача в Амстердам. Някои съветски дипломати ще би трябвало да изоставен Холандия в границите на две седмици, заяви още външното министерство.

" Русия продължава да се пробва да вкарва разследващи сътрудници в Нидерландия под прикритието на дипломати. Не можем и не би трябвало да позволим това ", съобщи в изказване министърът на външните работи Вопке Хукстра. Търговското посланичество в Амстердам ще бъде закрито до вторник, според държавна заповед. Консулството в Санкт Петербург ще бъде затворено от понеделник.

Русия също по този начин отхвърля да издаде визи на холандски дипломати, които биха работили в консулството в Санкт Петербург или в посолството в Москва, оповестиха от външното министерство. В отговор на това беше взето решение да се ограничи броят на дипломатите в съветското посолство в Хага, тъй че да подхожда на броя на дипломатите в нидерландското посолство в Москва.

" По този метод прочут брой дипломати ще би трябвало да изоставен страната в границите на две седмици ", обявиха от министерството, без да прецизират броя им. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР