Нидерландия спечели трудно, но сладко гостуването си на Уелс от

...
Нидерландия спечели трудно, но сладко гостуването си на Уелс от
Коментари Харесай

Икономичен успех за Нидерландия в Уелс

Нидерландия завоюва мъчно, само че сладко гостуването си на Уелс от Лигата на нациите. „ Лалетата “ се постановиха с 2:1 в Кардиф. И трите попадения в мача паднаха след почивката.

Нидерландците излязоха напред в резултата с попадението на Теун Коопмейнерс в 50-ата минута. „ Драконите “ изравниха посредством Рийс Норингтън-Дейвис във втората минута на добавеното време, само че секунди по-късно Воут Вегхорст донесе трите точки на Нидерландия.

С триумфа селекцията на Луис ван Гаал е първа в групата си с 6 точки. Полша и Белгия са с 3, финален е Уелс с 0.

Първият сериозен голов късмет пристигна чак в 45-ата минута. Защитата на Уелс беше хваната неподготвена от едно дълго подаване на вратаря Марк Флекен. Коди Гакпо овладя и навлезе в наказателното поле. Той насочи доста рисков удар, само че на пътя на топката застана Джо Родън. С тил бранителят мазета в ъглов удар.

Най-интересното в този мач пристигна след почивката. В 50-ата минута Йерди Схаутен комбинира с Кооймейнерс. Той си настройки топката за изстрел и от границата на наказателното поле порази задачата за 1:0.

Домакините не съумяха да се отговорят напълно бързо, само че въпреки всичко във 2-рата минута от добавеното време го направиха. Рийс Норингтън-Дейвис засече с глава хубаво подаване в наказателното поле и преодоля Флекен 1:1.

По всичко изглеждаше, че този гол ще обезпечи първата точка на „ драконите “ в Лигата на нациите 2022. Нидерландия обаче отвърна стремително и стигна до успеха. Тирел Маласия откри с дълъг пас Вегхирст, който овладя майсторски и със самочувствие осъществя, оформяйки крайния резултат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР