Нидерландия ще разхлаби още повече мерките за борба с коронавируса

...
Нидерландия ще разхлаби още повече мерките за борба с коронавируса
Коментари Харесай

Училища, кафенета и музеи отварят в Нидерландия през юни

Нидерландия ще разхлаби още повече ограниченията за битка с ковид през юни поради устойчиво понижаване на броя на инфекциите и на признатите в болница хора, заяви министър председателят Марк Рюте, представен от Ройтерс.

Гимназиите ще отворят на 2 юни, а началните учебни заведения ще се върнат напълно към естествен режим на работа на 8 юни, реши държавното управление.

Кафенетата и заведенията за хранене ще отворят на 1 юни, само че няма да могат да одобряват по повече от 30 клиенти.

Музеите също ще отворят порти, само че билети ще се продават единствено онлайн, с цел да се заобикаля скупчване на хора.

В старческите домове ще бъдат позволени визитите.

Общественият превоз ще върви по естествения си график. Немедицинските маски ще бъдат наложителни за всички над 13-годишна възраст. Ще се позволяват пътувания единствено по уважителни аргументи и ще може да се сяда на по-малко от половината места в транспортните средства, осведоми Българска телеграфна агенция.

Облекчаването ще стане близо два месеца и половина след строгите карантинни ограничения, наложени в цялата 17-милионна страна в средата на март.

Броят на инфекциите от новия ковид се усили през вчерашния ден със 109 до общо 44 249. За последните 24 часа бяха регистрирани 21 смъртни случая. От началото на болестта умрелите са общо 5715.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР