Нидерландия ще блокира кандидатурата на България за присъединяване към Шенгенско

...
Нидерландия ще блокира кандидатурата на България за присъединяване към Шенгенско
Коментари Харесай

Нидерландия блокира България за влизане в Шенген: Все още е твърде рано

Нидерландия ще блокира кандидатурата на България за присъединение към Шенгенско пространство. Това заяви външният министър на страната Волке Хукстра.

Нидерландското държавно управление счита, че " към момента е прекомерно рано " България да влезе в зоната. То обаче ще поддържа кандидатурите на Румъния и Хърватия.

Румъния и България чакат повече от десетилетие, с цел да бъдат позволени до безвизовото Шенгенско пространство. По въпроса за участието им в Шенген обаче няма единогласие, а страните в Съвета на Европейски Съюз би трябвало да реализират такова, с цел да може предлагането да се осъществя. Нидерландия и Швеция по-рано намекнаха, че ще към България на зоната, свободна от граничен надзор, а неотдавна сходни изявления насочат и.

Членството на София е обвързано с това на Букурещ, само че в последно време в Европа се появяват апели Двете извършват критериите за участие, а Европейският парламент утвърди тяхното включване към пространството още през юни 2011 година

Решение по този въпрос би трябвало да бъде взето в границите на Съвета по правораздаване и вътрешни работи, в който членуват министрите от Европейски Съюз. Той ще заседава на 8 и 9 декември, когато би трябвало да стане ясно дали трите страни (България, Румъния и Хърватия) или единствено една от тях ще бъдат позволени в Шенген.

В Шенгенското пространство членуват 22 от 27-те страни в Европейски Съюз.
В зоната са: Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Люксембург, Нидерланция, Португалия, Испания, Швеция, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта, Полша, Словакия, Словения;Извън зоната по свое предпочитание е Ирландия;Извън зоната поради неуредени гранични разногласия е и Кипър.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР