Нидерландия с мерки срещу мръсния въздух. Страната намалява скоростта по

...
Нидерландия с мерки срещу мръсния въздух. Страната намалява скоростта по
Коментари Харесай

Ограничават скоростта по пътищата в Нидерландия

Нидерландия с ограничения против мръсния въздух. Страната понижава скоростта по пътищата в светлата част на деня от 130 на 100 км/ч. Мярката е част от проект за понижаване на нездравословните излъчвания азотен оксид, който ще влезе в действие през 2020 година.


Според новите правила, придвижването със 130 км/ч ще е допустимо сред 19 и 6 часа. Експертите са пресметнали, че в този период от време се движат сред 8 и 10 % от потока коли.

Дори при 100 км/ч обаче количествата азотен оксид ще бъдат обилни, изключително в регионите на огромните градове като Амстердам, Ротердам, Хага и Утрехт.

Кризата с азотното съединяване е толкоз огромна, че Холандия замрази редица огромни инфраструктурни планове.

Планът на държавното управление на премиера Марк Рюте се приема спорно. Той не скри разочарованието си от рецензиите и сподели, че ограниченията са неприятни, само че залогът е доста огромен и става дума за бъдещето на страната.
Марк Рюте, министър-председател на Нидерландия: Мерките са неприятни, никой не ги харесва, само че в дълготраен проект по този начин е по-добре. Необходими са, тъй като ще предпазят Нидерландия от застой. И най-много от безсмислена загуба на работни места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР