Нидерландия няма право да не ни иска в Шенген и

...
Нидерландия няма право да не ни иска в Шенген и
Коментари Харесай

Марк Рюте да внимава, това няма да мине просто така, предупреди Крум Зарков

Нидерландия няма право да не ни желае в Шенген и методът, по който го направи, е безусловно недопустим, не е аргументиран нито от техническа, нито от юридическа, нито от политическа позиция.

Така министърът на правораздаването Крум Зарков разяснява по bTV позицията на Нидерландия за приемането на страната ни в Шенгенското простраство. 

Марк Рюте е направил подстрекателство, че надали не за 50 евро може да се премине границата. Само преди няколко седмици наши чиновници – българи, които пазят освен нас, българите, само че и тях, починаха.

Рюте да внимава, това няма да мине просто по този начин, съобщи Крум Зарков във връзка думи на премиера на Нидерландия. Според него думите на премиера на Нидерландия са прозвучали в цяла Европа и занапред ще се разискват. 

„ Всичко, което Нидерландия и другите страни членки на Европейски Съюз са ни споделили, сме го създали. Не чаках такава реакция – нито аз, нито моите сътрудници. Точно противоположни са разговорите, които водим. Ние приказваме с Европейската комисия и с всички държави-членки “, разяснява още министърът на правораздаването.

Не поради Нидерландия желая резултати от битката с корупцията, а поради нас самите, добави той. Според него казаното от Марк Рюте не е позиция на Европа, а тъкмо противоположното.

„ Европейската комисия на най-високо равнище, Европейският парламент с голямо болшинство и на практика всички страни членки, без още една може би, са на страната на България “, уверен бе Зарков.

Уважаваме нидерландската страна и нейната позиция, само че тя би трябвало да бъде изразявана по метод, по който не слага под подозрение достолепието и живота на българските служители на реда, означи той.

За това, че България не е постигнала стандартите за правова страна и господство на закона всички носят отговорност, уточни още министърът на правораздаването.

„ Ние сме на път да решим тези въпроси, в случай че Народното събрание спре 40 часа да се занимава с Изборния кодекс и гласоподава законите, с които две или три държавни управления обратно са се занимавали и са по отношение на условията на Европейския съюз “, счита той. 

Въпросът за върховенството на закона е наш, български, и ние го решаваме с Европейската комисия. Имаме и мониторингови отчети, означи той. Според Крум Зарков за Шенген България е изпълнила всички условия, България има правото, а други го отхвърлят. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР