Нидерландия направи най-добрият коледен подарък на всички евроскептици, популистките партии

...
Нидерландия направи най-добрият коледен подарък на всички евроскептици, популистките партии
Коментари Харесай

Йотова: Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици

Нидерландия направи най-хубавият коледен подарък на всички евроскептици, популистките партии в Европа и на тези, които не желаят да има мощна Европа. Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова след откриването на монумент на поета Димитър Данаилов в град Чирпан.

По думите й е цинично решението на Нидерландия да каже " не " на България за Шенгенското пространство. 

  " С решението те толерират двойните стандарти в Европа - нещо, което не стои в основата на основаването на Европейски Съюз. Да не приказваме за полезности като взаимност, взаимна помощ и почитание. Аз обаче имам още едно обръщение и това е към всички нас, политиците, политическите партии - дано това решение на Нидерландия да не се обръща в мотив за нови политически конфликти, тъй като тук ползата на България е над всичко ", съобщи Йотова. 

" Нека да оставим българската дипломация, която работи извънредно през последните месеци, да довърши своята работа. Все още има няколко форума на европейски равнище, на които ние ще бъдем показани, както срещата в Тирана, по този начин и тази на върха по-късно в Брюксел, в която ще взе участие президента на страната. Нека да му оставим опцията да  отбрани българската позиция и да се надяваме на триумф ", добави тя. 

По отношение на Изборния кодекс от думите й стана ясно, че има възможност президентската институция да наложи несъгласие за отлагането на реформирането на района  " Чужбина ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР