Нидерландия и Полша авършиха при равенство 2:2 в изключителна драматичен

...
Нидерландия и Полша авършиха при равенство 2:2 в изключителна драматичен
Коментари Харесай

Дузпа в края лиши Нидерландия от успех над Полша

Нидерландия и Полша авършиха при тъждество 2:2 в изключителна трагичен дуел на стадион “Де Кайп” в Ротердам в дуел от Група 4 на Лига А. Гостите водеха с 2:0 малко след почивката, само че позволиха равнене. В добавеното време капитанът на "лалетата " Мемфис Депай пропусна да донесе триумфа на отбора си от дузпа. Така Нидерландия не съумя да запише трети следващ триумф, само че остана отпред в класирането със 7 точки, до момента в който поляците към този момент имат 4 и вървят трети. В другия мач от групата Уелс и Белгия приключиха 1:1.

В 15-ата минута Стивън Бергхаус се опита да заплаши Скорупски с удар от отдалеченост, само че топката мина настрана от вратата. Така се стигна до 18-ата минута, когато бранителят Мати Каш откри с първия си гол за полския народен тим.

Той получи топката отдясно, овладя я майсторски и с диагонален удар я прати в мрежата зад Марк Флекен. Домакините се хвърлиха напред в опит да върнат гола, само че офанзивите им не се получаваха. В 30-ата минута нидерландците стигнаха до опция посредством Мемфис Депай, който беше открит с центриране пред вратата, само че не съумя да нанесе удар с глава.

В 50-ата минута Пьотр Желински прати топката за повторно в мрежата на "оранжевите ". Пжемислав Франковски и Жиелински излязоха сами пред Флекен. Франковски комбинира с Жиелински, който вкара на празна врата за 2:0. Голът беше прегледан с ВАР, само че в последна сметка беше доказан.

Авансът на гостите беше стопен още в идната офанзива посредством Дейви Клаасен. Това даде подтик на домакините и единствено пет минути по-късно те стигнаха до изравнително попадение. Нейтън Аке центрира отляво, топката попадна в Дензел Дъмфрис, който стреля и макар самоотвержените дейности на трима полски играчи, които се хвърлиха пред топката, тя попадна в мрежата зад Скорупски след рикошет. И двата гола за Нидерландия бяха прегледани с ВАР и в последна сметка зачетени.

Играта се отвори, като и двата тима се хвърлиха в гневни офанзиви, като нидерландците несъмнено бяха по-настойчиви. В добавеното време Нидерландия пропусна дузпа, откакто Мемфис Депай прати топката в лявата странична греда. В последвалата минута домакините стигнаха до нова опция, само че Скорупски опази вратата си с майсторска интервенция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР