Нидереландски съд осъди на доживотен затвор двама руснаци и един

...
Нидереландски съд осъди на доживотен затвор двама руснаци и един
Коментари Харесай

Нидерландски съд реши: Малайзийският самолет е бил свален през 2014 г. под контрола на Русия

Нидереландски съд осъди на пожизнен затвор двама руснаци и един украинец за свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines над Украйна през 2014 година, при което починаха всички 298 души на борда. Руснаците Игор Гиркин и Сергей Дубински и украинецът Леонид Харченко са приети за отговорни за ликвидиране и съзнателно предизвикателство на самолетна злополука, до момента в който руснакът Олег Пулатов е почтен, разгласи основният арбитър Хендрик Стеенхуис. Според съда Русия е имала повсеместен надзор над сепаратистите в Донбас по това време, а самолетът е бил свален с ракета съветско произвеждане. Подсъдимите по делото са трима някогашни чиновници на съветското разузнаване и един водач на проруските сепаратисти в Източна Украйна. Трима от обвинените са съдени задочно, а последният пледира почтен чрез юристите, които го съставляват. 
Всички 298 души в самолета, изпълнявал постоянен пътнически полет от Амстердам до Куала Лумпур, починаха. Повече от половината от тези хора са били нидерландци, като на борда е имало хора от общо 10 националности. Русия отхвърля да е забъркана в свалянето на самолета на 17 юли 2014 година и въобще да е имала военно наличие в Украйна по това време.
 
Заподозрените са били част от подкрепяните от Кремъл сепаратисти и са имали основна роля в преместването на ракета БУК от военна база в Русия и разполагането ѝ на мястото на изстрелването. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР