NHS Dumfries and Galloway е засегнат от кибератака, която е

...
NHS Dumfries and Galloway е засегнат от кибератака, която е
Коментари Харесай

Здравният съвет на NHS е засегнат от кибератака, тъй като пациентите са предупредени за възможно прекъсване

NHS Dumfries and Galloway е обиден от хакерска атака, която е изложила на риск „ доста количество “ данни – и опцията за спиране на услуги.

В изказване, оповестено на уеб страницата му в петък, бордът сподели, че офанзивата е била „ фокусирана и продължаваща “ и файловете, до които е имало достъп, може да включват „ данни за идентифициране на пациенти и личен състав “ – с служащите на NHS и обществеността, насърчавана да „ бъде нащрек “. Естеството на офанзивата сега не е ясно, само че министърът на опазването на здравето на Шотландия Нийл Грей сподели, че Holyrood предлага поддръжка на борда.

Изявлението на здравния съвет гласи: „ NHS Dumfries and Galloway е обект на целенасочена и продължаваща хакерска атака. Това провокира бърза реакция в сходство с нашите открити протоколи, работа с партньорски организации, в това число полицията на Шотландия, Националната организация за киберсигурност и шотландското държавно управление Възможно е да има известно спиране на услугите вследствие на офанзивата.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР