НХЛ ще позволи на отборите да използват тренировъчни състави, за

...
НХЛ ще позволи на отборите да използват тренировъчни състави, за
Коментари Харесай

НХЛ отложи още три мача и позволи използването на тренировъчни състави

НХЛ ще разреши на тимовете да употребяват подготвителни сформира, с цел да поддържат титулярните си такива поради скока на инфектирани с ковид, оповестиха от Лигата и Съюза на играчите.

Предвид подновяването на сезона във вторник след наложително удължена празнична отмора, НХЛ разгласи още три отсрочени срещи поради Ковид – мачът сред Кълъмбъс и Чикаго във вторник вечер, както и срещите сред Питсбърг – Торонто и Бостън – Отава в сряда. „ Лигата и НХЛПА ще продължат да наблюдават тестовите резултати и готовността на тимовете да играят в идващите дни и седмици “, обявиха от двете звена в изказване, добавяйки, че „ многообразие от фактори “ ще бъде взето поради в окончателното решение дали даден мач би трябвало да бъде отсрочен.

Това включва и играчите, които не са разполагаем поради ковид, риска от в допълнение разпространяване в тима и достъпа на даден клуб до хокеисти, които се употребяват по-рядко. Здравето и сигурността на играчите и клубния личен състав остават „ приоритет номер 1 “, споделиха от Лигата. На клубовете им бе декларирано, че могат да стартират да образуват подготвителни сформира в неделя, като могат да сформират аварийни сформира от по шестима играчи, които да бъдат в подготвеност за бърза повиквателна при потребност. Подобни сформира бяха употребявани предишния сезон в отговор на резултата от пандемията върху Лигата.

Играчите чартърен в подготвителния състав ще получат позволение да пътуват и упражняват с дадения клуб от НХЛ, само че могат да играят в дуел от Лигата единствено в случай че са извикани и сложени в дейния състав. Лигата и Съюзът на играчите се съгласиха още, че клубовете ще могат да вършат незабавни повиквателни на състезатели от по-ниските дивизии, в случай че изчезнали поради Ковид ги оставят без цялостен състав от хокеисти. До тук през сезона НХЛ отсрочи към този момент 67 мача.

Тази седмица Лигата и Съюзът се споразумяха и да не пускат играчи да вземат участие в Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари поради пандемията. Трите седмици, в които Лигата щеше да бъде в отмора поради Игрите, могат да бъдат употребявани за изиграване на отсрочени мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР