НГ: Турски поток“ неизбежно ще стане българскиПроектите за газови хъбове

...
НГ: Турски поток“ неизбежно ще стане българскиПроектите за газови хъбове
Коментари Харесай

НГ: „Турски поток“ неизбежно ще стане български
Проектите за

НГ: „ Турски поток “ неизбежно ще стане български
Проектите за газови хъбове в Европа порастват като гъби след дъжд. Това се споделя в разбор на водещия съветски вестник „ Независимая газета “ /НГ/.

България е подготвена да одобри втората права на „ Турски поток “ и брои дните досега, когато ще се трансформира в един от газовите хъбове на Европа. Страната откри нов сектор от директния газопровод, който е насочен да получава газ от Турция, Азербайджан и Русия. Представителите на Европейската комисия на думи поддържаха София и нейните проекти. Някои от интервюираните от НГ специалисти считат, че Русия не е имала различен вид, с изключение на да прокара втората права на „ Турски поток “ по посока на България.

България откри в петък новата част от своя газопровод за Турция, който ще й разреши да удължи една от правите на „ Турски поток “ до своята граница, оповестяват локалните осведомителни организации, цитирайки българския министър председател Бойко Борисов.

Новата тръба е с дължина 20 км и ще усили потенциала на Трансбалканския газопровод /по който България получава съветски газ от Украйна/ до 15,7 милиарда куб.м. газ годишно от настоящите 14 милиарда, прецизира организация „ Прайм “. Сега тези мощности се възнамерява да бъдат употребявани в реверсен режим.
 Премиерът Бойко Борисов и енергийният министър Теменужка Петкова на откриването. Премиерът Бойко Борисов и енергийният министър Теменужка Петкова на откриването. / БГНЕС
“Днес ние изградихме водопровод, който ще разреши да се употребяват реверсните потоци, с цел да получаваме газ от Турция, Азербайджан и Русия “, съобщи Борисов, представен от турското издание „ Хюриет Дейли Нюз “.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР