НФСБ също ще подкрепи Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ.

...
НФСБ също ще подкрепи Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ.
Коментари Харесай

НФСБ подкрепи Цацаров за шеф на КПКОНПИ, Симеонов иска стесняване на проверяваните лица

НФСБ също ще поддържа Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ. Той имал добра визия за промяна в профилираната комисия за лишаване на нелегално добитото имущество, промяна във връзка с законодателството и за това по какъв начин би трябвало да бъде вдигната комисията на крайник, с цел да може да оправдае публичните упования.
Според ръководителя на отрасловата конския в Народно събрание Борис Ячев предлагането на левицата президентът за назначава ръководител на КПКОНПИ било остаряло. Когато се обсъждаше и приемаше Законът за противопоставяне на корупцията тази плоча тогава се въртеше, посочи той.
Лидерът на партията Валери Симеонов пък имал съответни претенции. Искаме свиване на обсега на проверяваните лица от КПКОНПИ , съобщи той.
На въпрос дали водачът на организация би трябвало да бъде проверяван, водачът на НФСБ отговори: " И бойците на военна работа на Българската войска и те би трябвало да бъдат проверявани ".
Комисията трябвала да е работещ, а не наказателен орган. НФСБ били на едно мнение с Цацаров, че съставът на комисията бил раздут. Комисията трябвало да се освободи от полицейските си функционалности, е другата допирна точка.
" Третото нещо, до каква степен да се трансферират функционалностите на КПКОНПИ върху общинските препоръки, които ще избират Комисия за спор на ползи. Доколко ще бъдат способени ", запита Симеонов.
Той уточни, че с Цацаров са коментирали прекомерно усложнените заявления. " Много постоянно попълващият декларацията става извършител и е упрекнат в недобросъвестно попълване ", сподели още Симеонов.
Припомняме, че по-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще гласоподава срещу Цацаров за началник на КПКОНПИ.
Преди това пък социалистът Драгомир Стойнев дефинира като мощна кандидатурата на Цацаров.
Вчера изтече периода за номиниране на претенденти за ръководител на Антикорупционната комисия.
Номинираните за поста са двама. ГЕРБ и " Обединени патриоти " излъчиха Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия, а от " Воля " предложиха депутатът от парламентарната им група Симеон Найденов.
Новият ръководител би трябвало да завърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на месец юли, поради абсурда с недекларираната тераса на жилището му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР