НФСБ като част от „Обединени патриоти“ продължава да изпълнява своята

...
НФСБ като част от „Обединени патриоти“ продължава да изпълнява своята
Коментари Харесай

НФСБ с промени в широк спектър от закони - от туризма и пушенето до счетоводството

НФСБ като част от „ Обединени патриоти “ продължава да извършва своята стратегия и уговорките към гласоподавателите си и в новия парламентарен сезон. Това съобщи през днешния ден депутатът от НФСБ в групата на „ Обединени патриоти “ Христиан Митев, който е и зам.-председател на правната комисия. Патриотичната групировка приготвя поредност от законопроекти , стана ясно от изказването му, оповестиха от пресцентъра на НФСБ.
В най-голяма степен подготвени са измененията в Закона за устройство на териториите във връзка с преместваемите обекти , уточни Христиан Митев. Новите текстове плануват смяна в реда за унищожаване на преместваеми обекти, които са ситуирани върху държавни парцели – те ще се правят от страна на ДНСК, а не както сега от общините. Това се прави с оглед реализирането на по-добър надзор и по-добър експертен капацитет, какъвто имат районните дирекции на Националния строителен надзор.
Предстоят промени, които бяха обявени и от вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта , предвиждащи ограничение на опциите за рекламиране на хазартни игри.
Също по този начин предстоят промени в Закона за здравето с въвеждане на опция в хотелите и в заведенията за хранене и развлечения да се обособяват зали за пушачи , по този начин както имаше сходна опция преди промените от 2012 година.
Предвиждат се промени в Закона за локалните налози и такси с въвеждането на налог върху т.н апарт хотели, които дават на процедура туристическа услуга за настаняване на лица в курортите без да заплащат каквито и да е налози, за разлика от останалите места за настаняване, които са регистрирани по Закона за туризма като хотели, фамилни хотели, къщи за посетители.
Предстоят промени и в Закона за счетоводството , които ще обиден огромен брой дребни и междинни предприятия, като няма да е належащо да се прави одит на финансови доклади при избран оборот.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР