НФСБ категорично се противопоставя в тежките условия на пандемия лекарствени

...
НФСБ категорично се противопоставя в тежките условия на пандемия лекарствени
Коментари Харесай

НФСБ предлага замяна на скъпите лекарства с по-евтини и ефективни

НФСБ изрично се опълчва в тежките условия на пандемия лекарствени лобита да дерат кожата на обеднелите пациенти. Депутатите от партията на Валери Симеонов внасят смяна в Закона за ограниченията при изключително състояние, с която скъпоструващите и нови медикаменти, които персонални лекари всеобщо изписват, да могат да бъдат заменяни с техни по-евтини и качествени аналози – т.н генерици. Това са потвърдени във времето медикаменти, за които не се заплащат лицензи и патенти, като, да вземем за пример, добре познатите от нашето детство аспирин, аналгин-хинин и депосулфамид, с които сполучливо бяхме лекувани всички.

Пред Българска национална телевизия, в предаването „ Още от деня “ Борис Ячев – зам.-председател на НФСБ и депутат напомни, че замяната на скъпите медикаменти с евтини генерици е мярка 452, записана в Програмата за ръководство по предложение на Валери Симеонов още след съставянето на държавното управление. До този миг обаче тя не е изпълнявана.

Нещо повече – преди седмица Министерството на здравеопазването разгласява за разискване смяна в Наредба № 4, която да разрешава потреблението на генерици при предпочитание от страна на пациента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР