Незрящо момче изкачи връх Мусала. Това се случи с помощта

...
Незрящо момче изкачи връх Мусала. Това се случи с помощта
Коментари Харесай

Незрящо момче изкачи връх Мусала

Незрящо момче изкачи връх Мусала. Това се случи благодарение на доброволческата самодейност " Към върха ". Цветан стъпи на най-високият връх на Балканския полуостров дружно със своите водачи Захари и Виктория.

,,За първи път изкачвам Мусала. Първо бях с моторна шейна, а след това тръгнахме да катерим. Бях вързан за Захари с въже и алпийска седалка. Нямаше места, на които се притеснявах, въпреки че имаше много стръмни скатове ”, споделя Цецо.

,,На върха се усещах свободен, на високо – сякаш съм най-после на света. Много хубаво преживяване``, показа той.

Искал е да го качи още от предходната година, с цел да преодолее страха да бъде на толкоз високо място и  за да си вземе щемпел за 100-те туристически обекта в България.

,,Миналата година успяхме да се срещнем с Цветан. Правихме взаимен лагер с организация " Пара-кидс ". Бяхме дружно на преход от Боровец до хижа Мусала и там той показа, че желае да изкачи върха. Цецо е първото незрящо момче, което качваме към върха``, споделят неговите водачи пред Нова телевизия. Те са помогнали на доста хора с двигателни проблеми да създадат преходи в планината.

Самият Цецо дефинира себе си като деен състезател – гмурка се, занимава се с плуване, каране на ски, взел участие е и в маратон. Описва спорта като здраве, дисциплинираност, изграждащ темперамент. Разказва, че му оказва помощ да бъде измежду хората,  да има обществени контакти, положително отношение от другите и естествени преживявания.

Той сподели, че другите незрящи също би трябвало да следват неговият образец.

,,Животът е битка и не би трябвало да се отказваш. Трябва да имат хъс и мотивация и да намерят другари и познати, които да им оказват помощ в тази насока``, сподели Цецо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР