Незрящият Андриян Асенов предизвика истински фурор с появата си на

...
Незрящият Андриян Асенов предизвика истински фурор с появата си на
Коментари Харесай

Незрящият имитатор от България търси талант не мигнал цяла нощ от вълнение и емоции след триумфа

 Незрящият Андриян Асенов провокира същински възторг с появяването си на кастингите на " България търси гений " и подвигна на крайници цялата аудитория в залата. 31-годишният подражател предизвика Славена Вътова да натисне златния бутон и да го изстреля непосредствено на финала на шоуто. Така Андриян се трансформира в първия участник, получил привилегията да се бори за огромната премия, без да минава през цедката на останалите кръгове. 

Слепият актьор впечатли феновете и журито със сполучливите си фалшификати на Тодор Колев, Слави Трифонов, Тодор Живков, Бойко Борисов и един от членовете на журито – Любен Дилов-син. Още след раждането на Андриян станало ясно, че ще е с нарушено зрение. И двамата родители на надарения актьор виждали обикновено, а той е единственото им дете. Първоначално лекари му дали вяра, че има късмет да прогледне след тежка интервенция. След това обаче минал през куп прегледи и офталмолозите били безапелационни – в никакъв случай няма да вижда. 

" По рождение съм незрящ и това няма да се промени до края. Примирил съм се със ориста си ",сподели пред " Уикенд " Андриян. Преди години мошеници го залъгали, че могат да му оказват помощ с новаторска терапия, която коствала над 10 000 лв.. Бързо станало ясно, че това е машинация. 

Детството на Андриян минало във врачанското село Лесковец. После приключил специфичното учебно заведение " Луи Брайл " в столицата. Още като възпитаник показал гения си на подражател. Пускал си касетките на починалия хуморист Весо Парцала и по тях се учел да възпроизвежда гласовете на известни персони. Най-лесни за фалшификати му били Слави Трифонов и Тодор Колев. След като приключил гимназия, Андриян кандидатствал в УНСС, бил признат и приключил " Икономика на превоза ". Голямата му фантазия била да следва в НАТФИЗ, само че се оказало невероятно. " Оказа се, че там не одобряват хора с увреждания като мен. Странно е, само че е реалност ", с горест установи актьорът. В момента той живеел в общежитие на бул. " Европа ", в една стая с баня и тоалетна. Наемът му бил 30 лева.на месец. " Мечтая за свое жилище, сътрудник и семейство ", прям е Андриян. 

Макар че имал висше обучение, намирането на работа се оказало много сложна задача за него. Кандидатствал в доста компании, само че никой не желал да наема човек с увреждания. В момента той се прехранвал като продавач в Националната потребителна кооперация на слепите в България. За негов шанс, преди две години и половина, шефът на студентския спектакъл в Софийския университет Николай Георгиев, незабавно усетил гения в него. Първата му роля била на незрящия Дядо Йоцо в едноименната пиеса на Иван Вазов. После получил и основната роля на Стефан Стамболов в " Часът на моето ликвидиране ". Имитаторът артист сграбчил две награди за мъжки функции. Още щом чул рекламата за кастингите на " България търси гений ", той бил безапелационен, че ще се запише. 

След триумфа си в " България търси гений " и хилядите поздрави, които получил, Андриян не мигнал цяла нощ от неспокойствие и страсти. " Много бях разчувствуван. Това, което ми се случи, доста прочувствено го изживях отново. И почтено казано желаех го златния бутон, само че не чаках, че някой ще ми го натисне. И доста благодаря на Славена, че ми се довери, че натисна златния бутон и ме изпрати на край. Няма да я отчайвам – давам обещание пред цяла България! ", показа Андриян след триумфа си. Той към този момент имал концепция с какво още веднъж ще вдигне публиката на крайници на финала и се надява да грабне огромната премия от 50 000 лева А възможностите му не са по никакъв начин дребни...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР