Незнайно защо винаги около 10 ноември се създава един ентусиазъм

...
Незнайно защо винаги около 10 ноември се създава един ентусиазъм
Коментари Харесай

Красивата лъжа свобода

Незнайно за какво постоянно към 10 ноември се основава един възторг в българското общество и стартира да се приказва демократична република България. Отвсякъде ни се внушава, че преходът от комунизъм към народна власт, от планова към пазарна стопанска система е завършил и към този момент сме свободни. Дали това обаче е по този начин или просто ни се предлага една красива неистина?

Всъщност, поглеждайки конфигурацията в 44-ото Народно заседание, по-скоро можем да се спрем на първата теза. От една страна, ни ръководят водачите, охранителите и прислугата на Централен комитет на Българска комунистическа партия. А от друга, главната е съпротива е формирана от внуците и синовете на същия този "червен партиен хайлайф ". Като прибавим и главните им сътрудници, самообявили се за патриоти или бранители на правата и свободите, в чиито редици личат имена на някогашни сътрудници на "Държавна сигурност ", излиза наяве за какво 30 години след ръководството на другарите от Българска комунистическа партия още не можем да "преходим " техния режим.

Та несъмнено и по тази причина доста от така наречен "деца на прехода " се възползваха от единственото си демократично право - на свободното предвижване. И към този момент градят бъдещето си другаде.

Тази позиция за прехода е на сътрудника ни Атанаси Петров. Той е на 25 години и се вписва в така наречен "деца на прехода " или както още е известно "генерация Z ". Драмата на това потомство, към което спада и сътрудника, е че това, което им се показва за достижение на демокрацията, в действителност е 28-годишна мъка, под благовидния термин "преход ". Агония, по време на която тези деца познаха света на дрогата, алкохола, безразборния секс, политическата проституция. Агония, резултат на неналичието на посока и изключително на правила.

За него е драма, а за мен - роденият и възмъжал по времето на социалистическата неистина и отгледал децата си по време на същия прокълнат "преход " - е покруса. А от нея спасението е единствено едно - сходно на евреите, водени от Мойсей след 40 години скитничество в пустинята, да намеря своя край. И най-сетне да се лиша от бремето на спомените и горчивината на разочарованието от това, което лъжливите политици назовават "преход ". А децата ни да намерят своята обетована земя някъде другаде, не и тук.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР