Незнайните български модератори на Фейсбук се оказаха по-зловещи цензури и

...
Незнайните български модератори на Фейсбук се оказаха по-зловещи цензури и
Коментари Харесай

Има ли чадър върху Руското посолство в София – сеят лъжи, омраза и обиди, но санкции няма

Незнайните български модератори на Facebook се оказаха по-зловещи цензури и от комунистическите. Това че работят за ползите и пропагандата на Кремъл от дълго време стана ясно на доста българи, само че по този начин компрометират огромната концепция на обществената мрежа.

Сега обаче се оказва, че Facebook очевидно е дало специфичен статут на Руското посолство в София. Над ръководената от Елеонора Митрофанова дипломатическа задача наподобява е разпънат чадър – всеки който напише ядосан коментар към посолството може да бъде блокиран и осъден с месеци и то без пояснения, само че в случай че екипът на Митрофанова наскърбява българите, сее неистини и хибридни пропаганди – последици няма.

В това се убедиха от Атлантическия съвет на България. На няколко пъти те рапортуват обидни текстове на посолството, от които лъха на ненавист, само че реакция няма. Такъв е казусът да вземем за пример
с пост, в който Митрофанова е написала като редактор на страницата на посолството " евроатлантически подл0ги ". Той е, само че... отчетът НЕ може да бъде обработен по механически аргументи.
Неколкократно опитваме, само че Facebook на приема реакцията ни. Явно съветското посолство в България се употребява със специфичен статут, акцентират атлантиците.
В същото време те напомнят, че през последните месеци, изключително след началото на мръсната съветска война против Украйна модераторите на фейсбук без значителен мотив блокира и праща във виртуалния „ карцер “, поради мнения престижи като доцент Огнян Минчев, режисьора Евгений Михайлов, доцент Миомчил Дйчев, проф. Николай Слатински, психиатъра Любомир Канов, журналиста Константин Мишев и доста други.

 atlantici_fese.jpg

 atlantici_fese1.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР