Незаявена подмяна на топлопроводна мрежа може да удължи ремонта на

...
Незаявена подмяна на топлопроводна мрежа може да удължи ремонта на
Коментари Харесай

Подмяна на топлопровод най-вероятно ще удължи ремонта на ул. "Иван Вазов"

Незаявена замяна на топлопроводна мрежа може да удължи ремонта на централната столична ул. " Иван Вазов ". Това съобщи пред Българска национална телевизия основният проектант на София Здравко Здравков. Той посочи, че " Топлофикация София " има виновност в тази ситуация, тъй като представители на сдружението са имали срещи със Столична община, в които не са споделили за поправки в границите на плана по реновирането на улицата.

" Определено трансферирам виновността към " Топлофикация София ". " Софийска вода " и ЧЕЗ споделиха какво има да се прави като поправки при разискванията на плана, само че топлофикационното сдружение не разгласи нищо. Те обявиха, че няма да вършат замяна на топлопроводна мрежа по време на ремонта ", съобщи Здравков, като посочи, че най-вероятно ще бъде подписан акт 10 за закъснение на ремонта на пътните настилки.

Ремонтът на ул. " Иван Вазов " стартира през август предходната година и трябваше да завърши до края на 2018 година Проектът на общината за бъдещата визия на улицата беше показан на живеещите на нея през септември, като срещна съществено отрицание. В момента улицата е отчасти приключена в правата от бул. " Васил Левски " до ул. " Цар Иван Шишман ".

Здравков посочи, че няма да допусне построяването на небостъргач в кв. " Стрелбище ". Въпреки това, през днешния ден поданици на квартала ще излязат на митинг, защото към този момент две години строителната компания НИКМИ АД прави опити да построи небостъргач на ъгъла на кръстовището на булевардите " България " и " Петко Тодоров ".

" Моята работа като основен проектант е надалеч от ремонтите. В приемните дни обаче при мен става като на " Уол Стрийт ", опака се Здравков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР