Независимото проучване на Европейски център за транспортни политики ще бъде

...
Независимото проучване на Европейски център за транспортни политики ще бъде
Коментари Харесай

Диана Русинова: Дори 5% повече трафик на кръстовището на Водната палата ще създаде проблеми

Независимото изследване на Европейски център за транспортни политики ще бъде показано на публичното разискване за пробива на Водната палата. Това съобщи ръководителят на центъра Диана Русинова пред TrafficNews.
Прочетете още
От ЕЦТП сложиха камери на кръстовището, като са създали и изследване за цялата зона посредством компютърни симулации.

„ Проучването е много забавно. Но ще го представим на публичното разискване, защото сме поели ангажимент към жителите. От Община Пловдив ни поканиха, надяваме се да ни дадат опция да го представим ”, сподели Русенова. По думите й предходните симулации, показани от Община Пловдив не са съответни, защото показват само трафика на едно кръстовище.

„ Подобен вид проучвания се вършат за цели зони. За страдание, в България тези изследвания се вършат от пътни инженери, на които не им е работата това. Със сигурност в тази зона би трябвало да се направи нещо. Дори и 5% да се вдигне трафикът на кръстовището, ще имате съществени проблеми в Пловдив.  Видях и други оферти за кръстовището – с кръгово  на второто равнище.   Не знам за какво градската администрация не го е взела поради. Решението какво и дали би трябвало да се направи на кръстовището – ще го решат хората и Община Пловдив. Ние  само ще представим изследването, защото поехме ангажимент към жителите ”, сподели Русенова.

Припомняме, че Община Пловдив бе направила симулации посредством програмата „ Визиум ”  с кръгово на второто равнище и с четириколно кръстовище. Изследването обаче обхващаше само кръстовището на Водната палата, без да демонстрира какво се случва на прилежащите.

Общественото  разискване за пробива на Водната палата е този четвъртък от 10:00 часа в залата на Общинския съвет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР