Независимостта не е константна и може би неслучайно на 111-та

...
Независимостта не е константна и може би неслучайно на 111-та
Коментари Харесай

Христо Проданов: България се управлява с кражби и разпродажби


" Независимостта не е константна и може би неслучайно на 111-та годишнина от оповестяването на Независимостта на България страната ни е на 111-то място по независимост на медиите ". Това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов пред Българска национална телевизия. Той разяснява, че по тази причина е разумно да си зададем въпроса самостоятелна ли е България и къде се взимат значимите за страната ни решения - в държавните ни институции или някъде отвън България. Проданов сподели още, че съгласно Конституцията в България има разделяне на управляващите. " Независими ли са обаче законодателната, изпълнителната и правосъдната власт или са подчинени на един човек? Независима ли е и четвъртата власт - медиите, откакто на един публицист му се споделя, че няма да си откри работа в нито една медия? ", попита той. Социалистът съобщи, че България е обхваната от режим, с който би трябвало да се борим. " Никой не саботира държавното управление, то единствено се саботира, тъй като свадите са неспирни. Те съпътстват работата на ръководещите и живота на обществото всекидневно. Те към този момент са толкоз доста, че човек мъчно може да ги запомни, а страната се ръководи с обири и разпродажби, които рано или късно излизат нескрито ", безапелационен бе Христо Проданов.

" Състезанието за локалните избори би трябвало да бъде за политики, обърнати към българските жители, а не битка за власт. Не съм чул, обаче нито една друга партия да има предизборна платформа с съществени акценти, за това по какъв начин ще работят техните представители след изборите ", разяснява още Христо Проданов. Той добави, че само Българска социалистическа партия е дала явен знак пред обществото, че има концепция и визия за това по какъв начин би трябвало да се ръководят българските общини. " На доста места Българска социалистическа партия се явява с непартийни претенденти, които имат доверието на хората и са носители на смяната ", сподели още Христо Проданов. По мотив поддръжката, заявена от Българска социалистическа партия за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Проданов акцентира, че в случай че една политика е основана на платформа, хрумвания и стратегия, тогава няма нищо неприятно в това една партия да поддържа самостоятелен претендент. " Мая Манолова е борбен човек, а с силата и силата си тя съобщи смисъл на институцията омбудсман ", разяснява още социалистът.

Във връзка с предлагането на Българска социалистическа партия за сформиране на анкетна комисия за случая със прекъсването на БНР, Христо Проданов изясни, че социалистите са внесли предлагането си в Народното събрание. Оттук нататък в ръцете на ръководителя на Народното събрание е по кое време ще го внесе за гласоподаване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР