Независимостта е преди всички отхвърляне. Независимостта не е гаранция за

...
Независимостта е преди всички отхвърляне. Независимостта не е гаранция за
Коментари Харесай

Про. Андрей Пантев: Независимостта не е гаранция за свобода, условие е

Независимостта е преди всички отменяне. Независимостта не е гаранция за независимост, изискване е. Усещането за автономия значи да не се влияеш от различен. Днес това е значима, само че тогава е било отблъскващо, било е съвсем срамен етикет.
Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Андрей Пантев във връзка днешния празничен ден.

По думите му с Независимостта смъкваме фесовете и ставаме „ заедно Петко с мъжете “. С умела дипломация и вътрешна воля сме постигнали това равнопоставяне на България на картата на международния спектакъл. Това е смисъла – когато си вътрешно обединен. Става съвсем добродушно. Това събитие не влиза в литературата, във фолклора в изкуството, тъй като е направено като финален акомпанимент на априлсакта епопея. Нашият успех от 1912 година не би бил вероятен без тази самостоятелност. Следващите провали са залязване пред изгрев, от замайване към обезсърчение. Това може да се изясни с нашата фикс идея към великолепие, която ни лишава от опцията да мислим действително.

Никоя страна не е одобрявала събитията от 1908 година, само че всички виждат, че това не може да бъде предотвратено, тъй като една страна го желае.

Проф. Пантев дефинира присъединението ни към Тристранния пакт като последното без значение решение, което е взела България.

Той разяснява и протичащото се Европейски Съюз с думите, че от джобовете на Юнкер не тече разсъдък, както и, че постоянно ще има втора и трета скорост, тъй като в един съюз попадат Черна гора и Франция, Малта и Германия. " Костурица споделя, че Европейски Съюз е издигнат по модела на Съюз на съветските социалистически републики. Европейски Съюз е муден и несполучлив опит. ", сподели още професорът.

Демокрацията не е за всеки, това не е картоф. В Англия постоянно е имало скепсис. Историческото значение на Брекзит ще е, че въпреки всичко демокрацията работи. Брекзит е първата птичка на едни вътрешни различия.

За шпионския абсурда проф. Пантев разяснява, че с цел да се приказва по тази тематика би трябвало да си вътре в нея. Ние сме членове на НАТО и на Европейски Съюз, с смирение изпълняваме всички антируско. Ако сме възприели пазарния модела и тук идват съветски предприемачи, които си купуват хотели и парцели, съблюдават законите – какъв е казуса. Ако дойдат американски предприемачи ще е същото. Едно е да се напиеш с водка, друго да се напиеш с уиски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР