Независимостта е относителна в световния контекст, а членството на България

...
Независимостта е относителна в световния контекст, а членството на България
Коментари Харесай

Цитат на деня: Независимостта е относителна в световния контекст

" Независимостта е относителна в международния подтекст, а участието на България в разнообразни съюзи, даже в НАТО, не трябва да се политизира. "

Това съобщи в изявление за " Нова телевизия " някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски. Той разяснява и реакцията на българското министерство на външните работи, което с извънредно изострен звук осъди експозицията " Освобождението на България ", открита на 9 септември в съветското посолство. Тя стана мотив още веднъж да се раздели обществото по въпроса освободителка или не е Русия.

" Страната си има еднаквост от епохи. Въпросът е човек да се преценява с действителността и да разбере, че самостоятелност в цялостния смисъл е невероятно за никого, даже за най-великите страни и сили. Въпрос и на естетика ", обясни Сакскобургготски.

Той сподели, че не е виждал дядо си Фердинанд I, който афишира Независимостта на България. " По стичане на събитията ние бяхме в Египет, той в Кобург. Майка ми се притесняваше да отидем до Кобург, тъй като беше покрай Германска демократична република. Но кореспондирахме доста публично по някой празник ", описа Сакскобургготски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР