Независимостта е може би най-силният и най-истинският български празник, каза

...
Независимостта е може би най-силният и най-истинският български празник, каза
Коментари Харесай

България в Деня за Независимостта 110 г. по-късно

Независимостта е може би най-силният и най-истинският български празник, сподели по време на честването на 110 години от оповестяването на независимостта във Велико Търново ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

По думите му датите на Съединението и Независимостта са въплъщение на това, което всеки желае да прави за обществото.

Цветанов акцентира, че от 11 години насам всякога участва на честването на Независимостта, което във Велико Търново по традиция стартира от църквата " Св. Четиридесет мъченици ".

Пред публицистите той разяснява, че когато предстоят избори тук са били представители на всички политически сили, от най-високото политическо равнище на всяка партия. " Когато няма избори всички се потапят и просто изчезват и това е моментът в който би трябвало да си създадем равносметка дали сме откровени, когато почитаме тези празници и приказваме за тази дата ", означи той.

Винаги съм считал, че това е най-важната дата, която може да ни даде онази самостоятелност, за която всеки един всекидневно приказва, сподели Цветанов.

В словото си на Царевец заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов уточни, че има събития в историята, в които няма искра, няма борби, няма гръм, няма герои, само че те са записани със златни букви в историята на народите, тъй като дават нов път, отварят нова светлина.

" Дедите ни имаха смелостта да разгласят Съединението. Дедите ни имаха силата да разгласят самостоятелност. Те ни завещаха да бъдем единни, неделими, те ни завещаха да бъдем горди, непокорни и самостоятелни. А ние - ние какво ще завещаем на поколенията след нас? Честит празник, скъпи сънародници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР