Независимо с какво се опитват да ви сплашват - с

...
Независимо с какво се опитват да ви сплашват - с
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Независимо с какво се опитват да ви сплашват - не е страшно да се гласува

Независимо с какво се пробват да ви сплашват - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените закани по имейл, не е ужасно да се гласоподава.

Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди днешното съвещание на държавното управление, откакто за трети следващ ден учебни заведения в страната получават бомбени закани по имейл. 

" Ще е ужасно да пропуснем опцията да излъчим почтени хора, които да ни съставляват, тъй като предстоят значими управнически решения, които не може да се отсрочват във времето ", сподели още той.

За идните предварителни парламентарни избори на 2 април Донев уточни, че служебният кабинет е положил доста старания, с цел да бъдат свободни, почтени и добре проведени, макар неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предходния парламент промени в изборното законодателство.

По думите му умората от честите избори не трансформира значимия факт, че да гласуваш е израз на главно политическо право. 

" Разбирам хората, които се усещат подведени, огорчени и обезверени. Те евентуално ще бъдат стимулирани в избора си от отрицателни страсти. Добре знаем, че когато доминира резултатът на страстите, нормално се стига до недостатък на избора ", добави служебният министър председател.

Според Гълъб Донев е нужно разсъдъкът да вземе връх. " По-добре е пет пъти да обмислим, преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат. Мислите кой желаете да ви съставлява и на кого ще делегирате решенията, от които ще зависи по какъв начин ще живеем ", съобщи той. 

Министър-председателят изясни още, че негласуващите също избират, тъй като когато не го създадат, още веднъж вземат участие във образуването на крайния резултат. 

Донев прикани българите да не продават гласа си и да не се отнасят безразлично към купения избор.

" Това е предизвестена кражба. Тези, които купуват гласа ви през днешния ден, на следващия ден ще откраднат от правото ви на по-добър живот ", безапелационен е той. 

По думите му вотът за парламент не е хазартна игра и нямаме по-важно занятие тази неделя от директното присъединяване в следващите парламентарни избори. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР